Magazinele Praktiker ar putea fi închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma austriacă de investiții Maseltov, cel mai mare acționar al grupului german Praktiker, vrea ca retailerul de bricolaj, prezent și în România, să se retragă din Europa de Est, a declarat un purtător de cuvât al maseltov pentru cotidianul Financial Times Deutschland(FTD), notează Mediafax.

Vânzarea operațiunilor din Europa de Est ar putea aduce Praktiker între 50 și 70 de milioane de euro.

Maseltov vrea să convingă și alți acționari, la următoarea adunare generală, să își vândă operațiunile, a declarat Isabella de Krassny, manager de fond și purtător de cuvânt la firma de investiții. Maseltov deține 10% din acțiunile Praktiker. Cel de-al doilea acționar ca mărime este firma austriacă de investiții Semper Constantia cu 5,01%.

Praktiker a raportat o pierdere de 348 milioane de euro în primele nouă luni, faţă de un rezultat negativ de 100.000 de euro în urmă cu un an. Pentru trimestrul al treilea, retailerul a anunţat pierderi de 26 milioane de euro, comparativ cu profit de aproape 12 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Grupul vrea să obţină fonduri de peste 300 de milioane de euro, parte a unui program pe trei ani de revenire pe profit. Praktiker ar putea atrage fondurile inclusiv prin vânzarea de acţiuni noi, potrivit Reuters. Rezultatele Praktiker au fost lovite puternic de politica de discounturi mari, iar acţiunile au pierdut trei sferturi din valoare în 12 luni.

„Vânzările nete ale Praktiker în România au scăzut cu 24,4% în primele nouă luni ale anului, la 116.1 milioane de euro, în contextul condiţiilor economice dificile şi al continuării declinului consumului privat şi vânzărilor de retail", a anunţat grupul german de bricolaj.

În trimestrul al treilea, vânzările Praktiker în România au scăzut cu 17%, la 47,4 milioane de euro.

Pe piaţa românească, Praktiker concurează cu Dedeman, Bricostore, BauMax, Ambient, Hornbach, Obi şi Mr. Bricolage.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite