Articol publicitar

Luminează-ţi Planeta cu fapte bune! Give Light to Your Planet with Good Deeds!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
apa nova

Apa Nova Bucureşti - Veolia a organizat în perioada 09 – 12 iulie 2015, pentru al şaptelea an consecutiv, evenimentul destinat protecţiei mediului în zona Deltei Dunării, numit generic ”Luminează-ţi Planeta cu fapte bune! - Give Light to Your Planet with Good Deeds!”, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. Evenimentul a avut loc sub egida Anului Internaţional al Luminii.

Cei peste 250 de invitaţi Ambasade, filiale Veolia, structuri Unesco şi jurnalişti,  din 23 de ţări (Algeria, Austria, Belgia, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Japonia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Palestina, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria şi România), au aflat despre problemele de mediu ale Dunării şi Deltei şi au avut ocazia de a se alătura efortului pentru îndeplinirea promisiunii Veolia de a Regenera Planeta.

Conform tradiţiei, în cadrul evenimentului au loc acţiuni social - educative sau de mediu în spiritul prezervării habitatelor şi a resurselor naturale.

Joi, 09 iulie 2015, Apa Nova Bucureşti - Veolia, în parteneriat cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi cu Consiliul Judeţean Tulcea, a eliberat în apele Dunării 1.000 de puieţi de sturioni, în cadrul celei de a IV-a ediţii a acţiunii numite sugestiv ”Botezul Sturionilor”.  Apa Nova Bucureşti - Veolia este deocamdată singura companie privată din România care s-a implicat activ pentru realizarea acţiunilor de repopulare cu sturioni în Dunăre.

Peste 200 de locuitori din Tulcea s-au alăturat acţiunii de populare cu sturioni.

Întrucât ne dorim să contribuim la creşterea gradului de conştientizare cu privire la importanţa acţiunilor ca aceasta, este pentru prima dată în aceşti ani când repopularea cu sturioni a fost transmisă live pe pagina de Facebook Apa Nova Bucureşti www.facebook.com/ApaNovaBucuresti. Peste 300 de persoane au urmărit on-line acţiunea de repopulare cu sturioni.

sturioni

Vineri, 10 iulie 2015, Apa Nova Bucureşti - Veolia inaugurat noua bibliotecă din Sfântu Gheorghe

Acţiunea a avut loc sub auspiciile Anului Internaţional al Luminii, declarat astfel de către UNESCO, în luna ianuarie a acestui an. Anul Luminii este un proiect educaţional interdisciplinar care are în vedere atât aplicabilitatea tehnologică a luminii, cât şi latura spiritual – culturală a acesteia.

Apa Nova Bucureşti – Veolia s-a alăturat Primăriei comunei Sfântu Gheorghe în demersul de refacere a fondului de carte aparţinând bibliotecii locale.

În acest scop, în perioada mai – iunie, compania a realizat o colectă de carte cu participarea voluntară a salariaţilor săi. De asemenea, acestei colecte s-au alăturat şi colegii de la Apa Nova Ploieşti. În urma acestei acţiuni, au fost strânse aproximativ 2.000 de cărţi cu o tematică diversă, începând de la carte şcolară, beletristică, ştiinţă, tehnică, dicţionare lingvistice şi mergând până la cărţi culinare şi/sau pentru copii.

Şi participanţii la eveniment au contribuit la refacerea fondului de carte prin donarea unor cărţi reprezentative pentru cultura ţării pe care o reprezintă.

Cu această ocazie, a fost anunţată demararea proiectului de iluminat al digului din comuna Sfântu Gheorghe, pe un segment de peste 1 km lungime. Acest proiect se va realiza începând cu toamna acestui an, cu sprijinul exclusiv al Apa Nova Bucureşti - Veolia România şi al Comitetului Naţional Român de Iluminat. Proiectul este dedicat zonei de promenadă şi este gândit atât în beneficiul localnicilor, cât şi al turiştilor. 

Tot vineri a fost lansată o valoroasă cercetare ştiinţifică care poartă denumirea „DELTA DUNĂRII - Plante acvatice şi palustre”, realizată cu susţinerea Apa Nova Bucureşti - Veolia de către doamna Prof. univ. dr. Anca SÂRBU, de la Facultatea de Biologie a Universităţii din Bucureşti, Preşedintele Asociaţiei Grădinilor Botanice din România. Totodată, au fost lansate alte două albume sub egida Unesco: “Nature and Culture”  (unde au contribuit 8 ţări) - realizat cu susţinerea Apa Nova Bucureşti - Veolia - şi „Nature the Best Teacher” (realizat datorită implicării a 9 ţării).

Ediţia a VII-a a evenimentului organizat de Apa Nova Bucureşti – Veolia în Delta Dunării, se axează cu precădere pe importanţa educaţiei şi a culturii pentru dezvoltarea şi menţinerea unui mediu social şi a unui mediu natural cât mai sănătoase.

Veritabilul schimb de experienţă şi prietenie s-a încheiat şi în acest an cu aplicarea unor soluţii concrete care au înlesnit rezolvarea unor probleme de mediu, sociale şi educative.

*Apa Nova Bucureşti, filială Veolia, este din 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare din Bucureşti.

Apa Nova Bucureşti are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite