UPDATE Iubita lui Dragnea şi cele patru femei ofensate din PSD nu s-au prezentat pentru procesul cu Times New Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Tanase, iubita liderului PSD, Liviu Dragnea, Viorica Dancilă, Gabriela Firea, Carmen Dan şi Olguţa Vasilescu nu s-au prezentat vineri să dea declaraţii în procesul în care cer daune totale de 500.000 de euro jurnaliştilor publicaţiei Times New Roman. Următorul termen a fost amânat pentru 26 noiembrie.

UPDATE Tribunalul Bucureşti a amânat vineri, pentru 26 noiembrie, procesul în care premierul Viorica Dăncilă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, cer daune jurnaliştilor de la publicaţia Times New Roman.

Judecătorul a susţinut că nu a fost îndeplinită procedura de citare a jurnalistului Ovidiu Eftimie, din cauză că nu a fost găsit domiciliul acestuia.

La termenul de vineri al procesului nu a venit niciuna dintre reclamante, ele fiind reprezentate în instanţă de avocaţi.

***

La primul termen al acestui proces, în 28 septembrie, judecătorul Claudiu Ulariu a cerut prezenţa în sala de judecată a celor 5 femei care au acţionat în judecată publicaţia Times New Roman. 

„Citarea reclamantilor se face pentru a se prezenta personal in instanta cu mentiunea luarii interogatoriului, asa cum au cerut in cererea de chemare in judecata”, explica la acea dată judecatorul.

Avocatul celor 5 femei, Irina Tanase, Viorica Dancila, Gabrela Firea, Carmen Dan si Olguta Vasilescu sunt reprezentate de aceeaşi firmă de avocatură, a cerut la acelaşi prim termen ca întreg procesul să se desfăşoare în şedinţă nepublică. „Este vorba de funcţiile deţinute de acestea, sunt aspecte private, viaţa personală nu poate face subiectul unui cancan, care se poate desfăşura la uşa instanţei de judecată. Cererea de chemare în judecată vizează nişte jigniri dintr-un articol de presă", a susţinu avocata, potrivit publicaţiei Ziare.com. Tribunalul a respins solicitarea acesteia si a decis ca procesul sa fie public, in baza jurisprudenţei CEDO.

Irina Tănase, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea şi Carmen Dan cer reprezentanţilor site-ului Times New Roman jumătate de milion de euro în total daune morale. Cazul a fost deschis la Tribunalul Bucureşti în 30 martie 2018, iar pârâţi în acest dosar sunt: firma Infant Media SRL, administratorul acesteia, Alexandru Dona, redactorul şef al publicatiei, Calin Petrar, si redactorul Ovidiu Eftimie.

În cererea de chemare in judecată, se arată că "reputaţia şi demnitatea reclamantelor a fost grav afectata" prin publicarea articolului, dar si distribuirea acestuia in mediul online, care a generat "comentarii si vulgaritati asemanatoare articolului".

„Toate expresiile jignitoare la adresa doamnei Irina Tănase au declanşat o stare fizică şi mentală de rău , fiindu-i chiar teamă şi jenă să iasă pe stradă datorită imaginii deformate ce i-a fost creată în ochii publicului prin expresiile folosite în cuprinsul articolului distribuit un spaţiul public, articol ce a fost redistribuit. Mai mult, doamna Irina Tănase este o persoană cu studii superioare respectată în mediul din care provine şi în mediul în care se află, toate persoanele care o cunosc având numai cuvinte de laudă la adresa acesteia, în concordanţă cu aprecierile cunoscute ale unor persoane publice", se arată în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Potrivit dosarului, şi imaginea primarului general al Capitalei a avut de suferit.

"În ceea ce o priveşte pe Firea Gabriela, care deţine funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti, imaginea acesteia a fost grav afectată de cuvintele jignitoare şi vulgare atribuite acesteia prin articolul publicat. (...) Doamna Firea, pe lângă poziţia publică pe care o are, este mama a trei băieţi , are o familie stabilă şi relaţii socio-profesionale caracterizate de o moralitate impecabilă. Tocmai aceste relaţii sociale, profesionale şi personale au fost grav afectate”, se mai arată în dosar.

Acţiunea acestora a fost depusă după publicarea unui articol pentru care de altfel, miercuri, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea firmei care administrează Times New Roman şi a autorilor cu 16.000 de lei.

"Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. şi art 15. din O.G. 137/2000, republicată”, se arată în decizia CNCD din martie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite