Internauţii nu se lasă păcăliţi de cererea lui Gabriel Oprea privind reluarea votului din Senat: „Hai, generale, curaj, dă-ţi demisia!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest după decizia Senatului în cazul Gabriel Oprea. FOTO David Muntean
Protest după decizia Senatului în cazul Gabriel Oprea. FOTO David Muntean

Zeci de persoane au comentat în mai puţin de o oră pe pagina oficială a lui Gabriel Oprea   faptul că a depus la Senat o cerere pentru  reluarea votului asupra solicitării DNA de urmărire penală în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă. Oamenii spun că totul ar fi o manipulare şi cer demisia politicianului din Parlament.

Oamenii susţin că totul  ar fi o perdea de fum, iar votul din Senat nu ar mai putea fi reluat. În această situaţie, ei cer ca Gabriel Oprea să-şi dea demisia din Parlament. Şi mesajul postat de Gabriel Oprea a fost dur criticat: „Am depus astăzi cererea către Preşedintele Senatului. Nu a fost şi nu este intenţia mea să fug de Justiţie. Însă ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigină, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări şi răfuieli cu substrat politic”.

„Unde-i demisia?”

„Mi-aţi stors o lacrimă! Ies diseară cu prietenii să îmi revin. La protest, desigur”,  „Nu mai bine depuneaţi DEMISIA? Aşa, ca pentru interes naţional”, „Cusută cu aţă albă, dacă aveaţi ONOARE nu vă milogeaţi în plenul Senatului”, „RUSINE !!! DEMISIA, domnule, lăsaţi vrăjelile pe FB”, „Unde-i demisia?”, „Demisia”, sunt o parte din solicitătile internauţilor.

"postari oprea"

„Daţi-mi repede adresa de mail că am un model de demisie. word sau pdf îl vreţi? ziceţi repede, domnu’ doctor, că-s la calculator!”, este ironizat Gabriel Oprea.

O parte susţin că vor ieşi diseară la mitingul din Piaţa Universităţii, şi au criticat faptul că Oprea le-a cerut colegilor din Senat să voteze împotriva cererii DNA. Fostul vicepremier a trimis înaintea votului din Senat sms-uri către mai mulţi parlamentari cu mesajul: „Vă rog să mă ajutaţi la votul din Senat! Mulţumesc! Gabriel Oprea".

„Nici nu mai e nevoie să consumăm timpul”

„Aşteptăm DEMISIA DE ONOARE şi să vă puneţi la dispoziţia DNA pentru cercetări! Dacă vă consideraţi nevinovat, sunt sigur că vă permiteţi un avocat care să demonstreze acest lucru! Dar să îngrădiţi exersarea actului de justiţie este impardonabil. Vă rog nu mai mai jeluiţi atâta. Nimeni din stradă nu e interesat de cariera politică, ci de partea legală, morală şi etica! NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE! Până nu înţelegeti asta tot o să vă plangeti de cu totul altceva decât ce este în realitate”, este unul dintre mesaje.

În alte postări se arată că varianta demisiei este şi mai economică pentru banii publici: „Dar de ce nu va daţi direct demisia? Că e simplu şi rezolvă fulgerator problema, nici nu mai e nevoie să consumăm timpul limitat al parlamentarilor, nici resursele nici timpul nostru..... aaa am uitat dumneavoastră nu vă gândiţi la resursele consumate din banii publici, că altfel puteaţi să mergeţi cu taxi prin Bucureşti sau cu bicicleta, nu ar fi fost nevoie de 1.607 deplasări cu coloană oficială. 1607”.

„<<Stimabile>>, prea târziu încerci să mai speli putina... Nici cu cenuşă-n cap nu cred c-ar merge! TREBUIA DEMISIA DE URGENŢĂ chiar atunci în acea seară când a murit Bogdan deschizându-ţi ţie calea!! Dar de unde atâta onoare??! RUŞINE să vă fie la toţi!!!”, este un alt mesaj postat pe pagina lui Gabriel Oprea.

"postari oprea"

Se pregătesc de miting

În alte postări, oamenii arată că reluarea votului din Senat nu ar reduce supărarea oamenilor care au ieşit în stradă şi i-au cerut demisia lui Gabriel Oprea. O nouă manifestaţie faţă de decizia senatorilor în cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea este anunţată vineri seară, începând cu ora 18.00, în Piaţa Universităţii, potrivit organizatorilor protestului de joi seară.

„Este jenant pentru un pretins doctor în drept să formuleze o astfel de cerere. Este jenant şi tertipul la care recurgeţi să vă mai fofilaţi puţin, sperând ca furia poporului s-ar mai domoli. Sunteti doar un şobolan care fuge de justiţie, ca toti ceilalţi. Hai generale, curaj, dă-ti demisia! Iti punem la dispoziţie si o ultima coloana oficială in drumul spre DNA”, este un dintre mesajele postate pe pagina oficială a lui Gabriel Oprea.

„Suntem sătui de manipularea asta ofilită!”

Oamenii mai arată şi că procedura de reluare a votului nu s-ar mai putea realize. Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, a declarat joi, pentru Mediafax, că indiferent cine cere reluarea votului în cazul Oprea, acest lucru nu se poate întâmpla, sugerând că singura soluţie pe care o mai are Gabriel Oprea este demisia din Parlament.  O poziţie similară a avut şi Liviu Pop, vicepreşedinte PSD al Comisiei pentru regulament a Senatului.

„Ai solicitat, dar tu ştii foarte bine ca este imposibil acest lucru . Votul, prin Constitutie, nu se poate relua şi stii foarte bine asta, cum ştii la fel de bine ca poti sa demisionezi. Suntem sătui de manipulara asta ofilită!”, este unul dintre mesaje.

"postari oprea"

„Pai Regulamentul Senatului parcă nu permite, singura opţiune este demisia!” sau „Pe cine crezi că păcăleşti??? Ştii foarte bine că nu se poate vota înca o dată. Mai bine ţi-ai da demisia neruşinatule. Chiar ne crezi tâmpiţi pe toţi?”, sunt alte postări pe pagina lui Gabriel Oprea.

Votul din Senat

Senatorii au respins, luni, prin vot secret cu bile, cererea Procurorului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”împotriva” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

Ce a declarat la Antena 3

 Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea a declarat, miercuri, la Antena 3, că a comis o eroare prin faptul că a cerut colegilor din Senat să voteze împotriva încuviinţării urmăririi sale penale pentru uciderea din culpă a poliţistului Bogdan Gigină, Oprea precizând că ia în calcul varianta demisiei din Parlament şi că va renunţa la imunitate.

”Cred că a fost o greşeală că m-am simţit hărţuit şi am cerut sprijinul colegilor (...) Toţi suntem oameni şi, la un moment dat, cedezi. Cred că acum am cedat şi am acceptat acest vot care a fost din partea partidelor. Îmi pare rău că nu am procedat ca data trecută”, a spus Gabriel Oprea referindu-se la faptul că, la cererea anterioară a DNA, care viza urmărirea penală pentru abuz în serviciu, a cerut senatorilor să dea curs solicitării.

Oprea nu a exclus ca votul împotriva cererii DNA să fi fost ”o capcană politică”. ”Am văzut că toate partidele au votat acest lucru, ceea ce e neobişnuit. Probabil că, ca orice om, am cedat şi psihic în sensul că, făcându-mi datoria şi având aceleaşi drepturi pe care le-au toţi miniştrii de Interne, ei nu au fost chemaţi. Am fost chemat eu ca ţintă politică”, a comentat Oprea.

Fostul vicepremier a afirmat că a ajuns să se simtă hărţuit. ”Am simţit că sunt o ţintă politică. După tragicul accident, s-a cerut demisia mea şi a Guvernului în mod politic. Este greu - şi eu am familie - să fii acuzat permanent, când tu te simţi nevinovat (...) Ca om m-am simţit hărţuit îngrozitor”, a spus Oprea.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite