George Becali a făcut circ la Instanţa Supremă, nemulţumit că judecătorii nu l-au lăsat să vorbească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Becali, enervat de judecători că nu a fost lăsat să vorbească FOTO Mediafax
George Becali, enervat de judecători că nu a fost lăsat să vorbească FOTO Mediafax

Omul de afaceri George Becali a fost scos cu forţa marţi din sala de judecată a Instanţei Supreme, magistraţii fiind deranjaţi de tonul latifundiarului. La Curtea Supremă a fost luată în discuţie contestaţia finanţatorului Stelei faţă de decizia prin care a fost condamnat în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN. Cererea va fi soluţionată de Tribunalul Bucureşti

UPDATE Contestaţia omului de afaceri va fi soluţionată de magistraţii Tribunalul Bucureşti după ce Instanţa Supremă a decis declinarea competenţei. 

Potrivit martorilor aflaţi în sala de judecată, totul a pornit în momentul în care magistraţii Curţii Supreme i-au dat cuvântul omului de afaceri pentru a-şi susţine contestaţia, iar acesta le-a reproşat, pe un ton ridicat, condiţiile din penitenciarul Jilava.

 „Eu vin din lagărul de exterminare, în România nu sunt închisori, sunt lagăre de exterminare”, a urlat Becali în sala de judecată.

Magistratul i-a solicitat finanţatorului Stelei să se rezume doar la motivele cererii pentru care se afla în instanţă şi să spună unde vrea să-i fie judecată cererea: la Curtea Supremă sau la Tribunal.

Deranjat, Becali a făcut unele remarci la adresa unuia dintre judecători.

”Să ştiţi că eu am auzit lucruri bune despre dumneavoastră de acolo de unde vin, un coleg mi-a spus că cel mai mare vis al dumneavoastră era să... ”, a început Becali, moment în care judecătorii l-au oprit şi au decis să încheie şedinţa de judecată. Instanţa a rămas în pronunţare în acest caz Becali

La plecarea de la Instanţa Supremă, duba în care se afla finanţatorul Stelei a tamponat uşor o altă maşină parcată în curtea instituţiei. 

George Becali a fost condamnat, pe 20 mai, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN. Alături de acesta au mai fost condamnaşi şi fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Potrivit procurorilor în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari , MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan.

Prejudiciul cauzat statului român a fost de 892.758 de dolari, potrivit DNA.

Astfel, Dumitru Cioflină şi Victor Babiuc, uzând de prerogativele funcţiilor de conducere pe care le deţineau în cadrul acestui minister, au aprobat schimburile de terenuri dintre MApN şi George Becali, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce reglementează proprietatea publică şi circulaţia juridică a terenurilor, în defavoarea statului.

Anchetatorii susţineau că cei doi inculpaţi au grăbit finalizarea schimbului, în condiţiile în care instituţii ale statului şi funcţionari din cadrul MApN implicaţi atrăgeau atenţia cu privire la diferenţa de valoare dintre terenurile ce fac obiectul schimbului şi lipsa utilităţii terenului de la Ştefăneştii de Jos pentru MApN.

Pentru a da o aparenţă de legitimitate acestor schimburi, Cioflină şi Babiuc au inclus în Planul de apărare al ţării pentru perioada 1997-2000 construirea unui punct de comandă nou la Ştefăneştii de Jos, arătau procurorii.

Mai multe ştiri despre George Becali

Oamenii lui Becali strâng semnături de la populaţie să-i obţină eliberarea din închisoare

Aceştia au dat până şi anunţ într-un ziar local prin care caută persoane pentru a ajuta la strângerea de semnături.

Gigi Becali nu mai suportă dubele ruginite şi fără ITP de la Jilava. A cerut „scutire” de la instanţă două luni

Gigi Becali a cerut marţi Curţii de Apel Bucureşti, la judecarea recursului faţă de contopirea pedepselor, să nu mai fie chemat la instanţă timp de două luni, pentru că are probleme medicale cu spatele. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite