Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente Ana Maria Pătru, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Pătru FOTO Diana Frîncu
Ana Maria Pătru FOTO Diana Frîncu

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente Ana Maria Pătru a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti, în stare de arest la domiciliu. Pătru, vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii la data faptelor, este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, Ana Maria Pătru ar fi săvârşit trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălarea banilor.

„În perioada aprilie - iunie 2008, inculpata Pătru Ana Maria, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente ar fi pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori. În schimb, Pătru ar fi promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu Autoritatea Electorală Permanentă, dar şi că va susţine societatea respectivă în aşa fel încât să obţină şi să deruleze contracte viitoare, ceea ce s-a şi întâmplat”, arată procurorii DNA Ploieşti.

În 2009, Pătru a disimulat provenienţa sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operaţii comerciale între mai multe societăţi comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă şi o firmă controlata de Ana Maria Pătru prin soţul ei.

Doi ani mai târziu, „Pătru a pretins de la reprezentanţii aceleiaşi societăţi comerciale contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu A.E.P. De asemenea, inculpata a promis că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Public.

Şi-a cumpărat un Land Rover din banii obţinuţi

Totodată, fostul preşedinte AEP ar fi pretins şi primit 50.000 de euro de la administratorul altei firme, pentru ca omul de afaceri să fie primit în audienţă la ministrul Economiei, ceea ce s-a şi întâmplat.

Cu banii obţinuţi în urma traficului de influenţă, Ana Maria Pătru a cumpărat un autovehicul Land Rover, pe care l-a înmatriculat pe numele unei alte persoane.

Sechestru pe bunuri şi bani

Procurorii au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând Anei Maria Pătru, până la concurenţa sumei de 275.000 euro sau echivalentul acesteia în lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite