UPDATE Descinderi la Centrul de Transfuzii din Craiova. Un medic şi o asistentă din instituţie, acuzaţi că ar fi făcut trafic cu pungile de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descinderi în Craiova, la CTS FOTO Adevărul
Descinderi în Craiova, la CTS FOTO Adevărul

Centrul de Transfuzii din Craiova se află în vizorul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au descins în această dimineaţă în instituţia medicală. Anchetatorii ridică, în prezent, documente.

UPDATE Potrivit digi24.ro, s-ar fi făcut trafic cu sânge la CTS Craiova. Un medic şi o asistentă sunt acuzaţi că au vândut sânge unui ofiţer.

Concret, procurorii DNA - Craiova fac percheziţii la Centrul de Transfuzii din judeţ, însă nu au oferit momentan niciun fel de informaţii legate de dosarul în care sunt făcute aceste descinderi. 

Oficialii Centrului de Transfuzii Dolj au precizat la vremea respectivă că sângele care a plecat de la instituţie nu avea niciun fel de probleme, arătând cu degetul spre unitatea medicală, obligată să facă retestare înainte de a administra produsul sanguin.

„În realizarea unei astfel de terapii sunt foarte multe verigi, de la noi, care prezentăm sursa, şi până la secţia unde se administrează. Fiecare din aceste verigi la acest moment îşi evalueează activitatea, pentru a depsita sursa unei astfel de erori. Sângele pleacă cu mijlocul de transport într-un container de la Centrul de Transfuzii, după ce este verificat şi microscopic, şi biologic. Ajunge la unitatea respectivă, unde este un anume centru care primeşte şi este specializat, după care sângele este supus unor verificări suplimentare. Abia după se distribuie către secţiile unde este nevoie. De la noi sângele a plecat în condiţii cât se poate de normale şi suntem convinşi că nu a avut niciun fel de problemă“, a spus Adriana Turculeanu, directorul Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova.      

Pacienţi morţi la finalul lui februarie

Reamintim că doi pacienţi ai Spitalului Filantropia din Craiova au murit la sfârşitul lunii februarie, la scurt timp după ce li s-au administrat transfuzii. În urma tragediei, autorităţile au demarat mai multe anchete, iar Ministerul Sănătăţii a trimis Corpul de Control în spital, pentru verificări. 

Tragedia de la Craiova a venit însă la doar câteva luni după ce o persoană internată la Spitalul din Capitală a murit în urma unei transfuzii în timp ce o alta, internată la Spitalul CF 2, a fost la un pas de a-şi pierde viaţa după ce în timpul unei intervenţii chirurgicale i s-a administrat o altă grupă de sânge. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite