Daniel Funeriu: "Părinţii îşi vor înscrie copiii la orice şcoală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii pot să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare şi în clasa I la orice  şcoală doresc, a declarat astăzi Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei.

"Vreau să fiu extrem de clar: prin procedura de înscriere la clasa pregătitoare şi la clasa I, părinţii pot să-şi înscrie copiii la orice şcoală doresc. Desigur, în acelaşi timp este asigurat accesul fiecărui copil la şcoala din proximitatea casei dacă părinţii doresc şi solicită acest lucru”, a declarat Daniel Funeriu.

Fostul ministru a explicat faptul că spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta se va respecta un principiu de bază din legea educaţiei, prin care banii urmează elevii.

“Părinţii nu mai trebuie să meargă cu dosarul la 10 şcoli şi nu se mai pot rezolva anumite cazuri prin pile şi şpagă. Ministerul nu trebuie să cedeze la interferenţe politice legate de înscrierea la şcoală şi să continue campania de comunicare minuţioasă", a declarat consilierul prezidenţial Daniel Funeriu.

În acelaşi timp, actualul consilier prezidenţial a spus că vor fi puţine cazurile în care părinţii nu îşi vor trimite copiii la şcoala dorită de ei.

"În Bucureşti, cam 50 la sută dintre părinţi vor să-şi dea copiii la altă şcoală decât cea de arondare, iar din informaţiile mele vor fi puţine cazurile în care un elev va ajunge la altă şcoală decât cea pe care o doreşte. Părinţii trebuie să ştie că nu are rost să se înregistreze flotant aproape de o şcoală sau să facă astfel de acrobaţii administrative, pentru că ele nu sunt nici legale, nici utile. Trebuie doar respectată procedura, care este în interesul copiilor", a adăugat Funeriu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite