CGMB şi-a dat acordul pentru înfiinţarea unei firme de dezinsecţie şi deratizare la nivelul Primăriei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezinsectie FOTO Arhivă
Dezinsectie FOTO Arhivă

Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi-a dat, luni, acordul de principiu pentru înfiinţarea unei firme care să se ocupe de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie şi efectuarea de tratamente fitosanitare.

"Asigurarea continuităţii activităţii de salubrizare - dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare şi efectuarea de tratamente fitosanitare este obligatorie ţinând cont de faptul că prin această activitate sunt combătuţi vectori cu influenţă asupra stării de sănătate a populaţiei", se arată în raportul de specialitate depus de Direcţia Utilităţi Publice din Primăria Capitalei.

Autorii documentului susţin că, pentru dezvoltarea şi funcţionarea activităţii de salubrizare, este oportună înfiinţarea unei societăţi comerciale la nivelul municipalităţii.

Anul trecut, în august, CGMB a delegat Centrului de Protecţie a Plantelor activitatea de dezinsecţie în toate cele 51 de parcuri ale Capitalei, întrucât licitaţia pentru atribuirea activităţii de dezinsecţie în Bucureşti era în curs de desfăşurare.

În 29 februarie 2016, CGMB a aprobat un proiect de hotărâre privind iniţierea unor proceduri de atribuire, în regim de urgenţă, a activităţilor de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, întrucât contractul cu SC 3D România SA a expirat, iar parcurgerea întregii proceduri pentru delegarea gestiunii acestui serviciu pe raza municipiului Bucureşti ar fi durat până la un an şi jumătate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite