Cazul Blackwater: Irakieni din Bagdad omorâţi „pentru distracţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazul Blackwater: Irakieni din Bagdad omorâţi „pentru distracţie“
Cazul Blackwater: Irakieni din Bagdad omorâţi „pentru distracţie“

Erik Prince, 40 de ani, fondatorul companiei americane de securitate Blackwater Worldwide, este acuzat de doi foşti angajaţi de „uciderea unor irakieni pentru distracţie“, de trafic de armament şi de asasinarea mai multor colaboratori ai FBI care urmau să ofere informaţii amănunţite despre el.

Declaraţiile celor doi bărbaţi, care au cerut să rămână anonimi, pretinzând că au fost ameninţaţi cu moartea, au fost făcute sub jurământ în cadrul unui proces din Virginia, deschis de rudele unor irakieni ucişi de gărzile companiei.

Mai citiţi şi:
Blackwater, înlocuită de Triple Canopy în Irak
Puşti româneşti AK-47, confiscate de la sediul Blackwater

Adevărată armată privată, Blacwater Worldwide, cu sediul în Carolina de Nord, a avut un contract de multe milioande de dolari pentru a proteja Ambasada americană de la Bagdad şi oficiali americani aflaţi în misiune în Irak.

Administraţia americană nu a mai reînnoit contractul după ce a expirat în luna mai. Guvernul de la Bagdad a criticat dur compania privată de securitate, după ce angajaţi ai acesteia au ucis, în septembrie 2007, 17 civili irakieni.

„Cruciat creştin antimusulman“

Din declaraţiile celor doi martori mai reiese că Erik Prince „se consideră un cruciat creştin, a cărui misiune este să elimine musulmanii şi credinţa islamică de pe glob“.

În acest scop, el ar fi folosit în Irak persoane cu aceeaşi viziune de supremaţie a creştinismului, „îndemnându-i pe aceşti oameni să profite de orice ocazie pentru a ucide irakieni“.

Cei doi foşti angajaţi ai companiei mai susţin că Prince câştigă în continuare sume fabuloase în urma traficului de armament neconvenţional din SUA către Irak, folosindu-se în acest scop de avionul personal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite