Bărbat reţinut după ce a cerut 30.000 de euro pentru obţinerea unei vize pentru România. Banii, verificaţi de suspecţi pentru a nu fi marcaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a cerut 30.000 de euro pentru obţinerea unei vize pentru deplasare în România FOTO Adevărul
Bărbatul a cerut 30.000 de euro pentru obţinerea unei vize pentru deplasare în România FOTO Adevărul

Un bărbat a fost reţinut miercuri de procurorii anticorupţie care îl acuză că i-a cerut unei femei 30.000 de euro pentru a-l ajuta pe soţul acesteia să obţină de la Ambasada şi Consulatul României de la Beirut, din Liban, viza pentru deplasarea în România.

Dumitru Stamen este acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie de trafic de influenţă, în timp ce Monalisa – Ekaterina Rohparvar a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzată de complicitate la trafic de influenţă.

Concret, Dumitru Stamen este acuzat că pe 1 şi pe 2 august i-ar fi cerut unei persoane suma de 25.000 de euro, majorată ulterior la 30.000 de euro, pentru a interveni, în baza relaţiilor despre care ar spus că le are la o persoană din Libia, dar pe care nu ar fi indicat-o, astfel încât soţul ei (cetăţean sirian) să obţină, de la Ambasada şi Consulatul României de la Beirut, din Liban, viza pentru deplasarea în România. 

Stamen ar fi precizat că din totul sumei pretinse, 15.000 de euro vor fi pentru el, iar 15.000 de euro ar fi pentru persoana din Libia care ar ajuta pentru emiterea vizei.

Ulterior, pe 3 august, Dumitru Stamen, prin intermediul concubinei sale Monalisa – Ekaterina Rohparvar, ar fi primit suma de 15.000 de euro, moment în care procurorii l-au prins în flagrant.

„Anterior constatării infracţiunii flagrante, în aceeaşi zi, inculpata Rohparvar Monalisa-Ekaterina, la solicitarea lui Stamen Dumitru, a venit la locuinţa denunţătoarei şi, pentru a evita constatarea unei infracţiuni flagrante, cu un dispozitiv special adus de ea, a verificat fiecare bancnotă din suma de 15.000 euro, ce urma a fi remisă, pentru a constata dacă acestea erau marcate”, se arată în documentele anchetatorilor.

DNA precizează că deşi verificarea Monalisei – Ekaterina Rohparvar a fost minuţioasă, aceasta a fost negativă pentru că banii folosiţi nu au fost marcaţi.

Pe 4 august, Dumitru Stamen va fi dus în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite