Vlad Voiculescu vrea restricţii mai dure anti-COVID-19: „Am observat că sunt destule locuri în Capitală unde nu sunt respectate regulile”

Vlad Voiculescu vrea restricţii mai dure anti-COVID-19: „Am observat că sunt destule locuri în Capitală unde nu sunt respectate regulile”

Vlad Voiculescu FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a pledat vineri pentru o nouă înăsprire a măsurilor anti-coronavirus în Bucureşti, justificându-şi poziţia prin faptul că în multe locuri regulile nu mai sunt respectate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat dacă se impun noi restricţii, având în vedere că numărul de cazuri de COVID-19 creşte în Bucureşti, Vlad Voiculescu a răspus: „Cred că trebuie să fim precauţi (...). Am avut astăzi (vineri, n. red.) o discuţie din nou cu domnul ministru Bode - personal, mergând prin oraş, atunci când pot să fac lucrul ăsta, am observat că sunt destule locuri aici, în Capitală, unde nu sunt respectate regulile”.

Ministrul Sănătăţii a declarat că preferă închiderea temporară a unor locuri care nu respectă regulile anti-coronavirus în locul şcolilor. „Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile. Aş prefera sancţiuni mai dure, aceasta este preferinţa mea ca ministru al Sănătăţii şi preferinţa mea ca cetăţean”, a afirmat Voiculescu la Parlament, citat de Agerpres.

Totodată, el a spus că al treilea val al pandemiei nu poate fi exclus. „Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală. Revizuim acum, împreună cu toate DSP-urile din ţară şi cu toate spitalele, aceste fluxuri în aşa fel încât spitalele să poate să ajute atât pacienţi cu COVID-19, cât şi pacienţi cu alte suferinţe. Dar, până una alta, nu putem exclude un alt treilea val. Asta înseamnă că păstrăm capacităţi care acum sunt libere în spitale tocmai pentru a avea posibilitatea să îngrijim pacienţi dacă va fi nevoie, sperăm să nu fie nevoie, dar nu putem exclude”, a mai declarat Vlad Voiculescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările