Târguri de Florii, la Muzeul Satului şi la Muzeul Ţăranului din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târg de Florii la "Muzeul Satului" şi "Muzeul Ţăranului Român"
Târg de Florii la "Muzeul Satului" şi "Muzeul Ţăranului Român"

De vineri până duminică, bucureştenii sunt aşteptaţi la două târguri de Florii, unul la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“ şi unul la Muzeul Ţăranului Român. Dansuri, cântece, expoziţii, demonstraţii de gătit şi de încondeiat ouă sunt pregătite pentru vizitatori. De asemenea, curţile celor două muzee vor fi pline de meşteşugari şi de produse tradiţionale.

„Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii“ este târgul ce se va desfăşura la Muzeul Naţional al Satului, în perioada 26-28 aprilie, începând cu orele 12.00.

Vizitatorii vor putea gusta din preparate tradiţionale de Paşte, precum cozonaci, pască, colaci, şi produse bio, vin şi flori. Teatru pentru copii, muzică, colinde de Paşte, dansuri şi cântece din repertoriul ruşilor lipoveni şi dansuri tradiţionale, aşa se prezintă oferta de la Muzeul Satului din weekend.

În plus, în curtea muzeului vor fi prezentate demonstraţii de gătit, expoziţii de icoane, ouă încondeiate, olărit şi aluaturi.

Intrarea la târg este de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru pensionari şi 2,5 lei pentru elevi şi studenţi.

Târg de Florii veţi găsi şi la Muzeul Ţăranului Român dacă veţi merge, în aceeaşi perioadă, începând cu ora 10.00. Tematica târgului este aceeaşi, vor fi prezenţi meşteri din toate zonele ţării care vor veni cu ouă încondeiate, obiecte din lemn. ţesături, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat.

Vizitatorii au posibilitatea să se aprovizioneze pentru masa de Paşte cu cozonaci, suc de mere, cofeturi, turtă dulce, halviţă, miere de albine şi lăptişor de matcă, ieburi de leac, palincă de Bihor şi vin.

Atmosfera va fi asigurată de Teatrul de Păpuşi Lăzărelul şi de Ansamblul Tălăncuţa din Republica Moldova.

Preţul unui bilet este de 6 lei pentru adulţi şi de 3 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite