Sandwork expresiv, terapia cu nisip care îi ajută pe copii să fie creativi şi mai puţin agresivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 8 mai, în incinta Journey Pub & More trei psihologi vor oferi un scurt curs de iniţiere în terapia neconvenţională Sandwork expresiv – lucrul cu nisip.

Evenimentul va începe la ora 13.00, iar cei trei psihologi prezenţi fac parte din echipa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Sector 6.

La evenimentul intitulat „Psihologie inovatoare  în comunitate: SANDWORK EXPRESIV - Metode de sprijin emoţional pentru copii  în situaţii vulnerabile“ va participa şi Eva Pattisd Zoja, psihanalist şi terapeut sand-play din Italia, creatoarea metodei SANDWORK. Cu acest prilej, Eva Pattis Zoja va susţine o prezentare amplă a metodei şi a efectelor sale, cu exemple din ţări în care a fost aplicată cu succes.

Studiile arată că beneficiarii copii care au participat la sesiuni de terapie Sandwork expresiv au înregistrat o diminuare a nivelului de agresivitate şi/sau anxietate, o relaţionare mai bună cu ei înşişi dar şi cu ceilalţi, încredere, creativitate, perseverenţă, progrese în procesele cognitive: atenţie mai bună, concentrare, motivaţie, capacitate de învăţare mai bună.

La evenimentul organizat de Asociaţia Sol Mentis sunt aşteptaţi specialişti din instituţiile publice, profesori, sociologi, studenţi la facultăţile de profil şi factori de decizie care îşi doresc să se informeze despre metode psihologice alternative de lucru în comunităţile vulnerabile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite