Nicuşor Dan anunţă semnarea contractului pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. Valoarea investiţiei este de 144 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Nicuşor Dan
FOTO: Facebook/ Nicuşor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat că miercuri a fost semnat contractul între PMB şi Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, iar valoarea totală a investiţiei este de 144 milioane lei.

„Am semnat ieri contractul de asociere dintre Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. Valoarea totală a investiţiei este de 144 milioane lei, circa 80% din sumă urmând să fie asigurată din bugetul Capitalei, iar restul de 20% din bugetul Sectorului 2. Banii există, deci nu vom avea goluri de finanţare, urmând să înaintăm cu lucrările cât se va putea de repede, pe baza planificării tehnice.  Am promis bucureştenilor finalizarea acestui pasaj şi mă ţin de cuvânt”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook. 

Pasajul de la Doamna Ghica este la 40% stadiu de execuţie, structura de rezistenţă a pasajului şi devierea reţelelor de utilităţi fiind aproape gata. Lipseşte structura metalică (tablierul) deoarece contractul pentru furnizarea oţelului, încheiat pe 21 august 2020, a fost sistat din lipsa banilor.

Termenul de finalizare avansat anterior de Primărie era 5 mai 2021.

Lucrarea este executată de Trustul de Clădiri Metropolitane, una dintre companiile municipale înfiinţate de fostul primar Gabriela Firea, iar valoarea contractului de execuţie este de circa 110 milioane lei fără TVA. Până acum s-au făcut plăţi de 21,844,358.77 lei fără TVA.

Acestea sunt datele furnizate de Primăria Capitalei la finalul anului 2020, iar de atunci şantierul a fost închis.

  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite