VIDEO Sute de militari au făcut repetiţii pentru parada de 1 Decembrie. Victor Ponta şi Mircea Duşa, prezenţi la simularea ceremoniei de duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar două zile înainte de parada militară ce va fi organizată pe 1 Decembrie, detaşamentele militarilor români au luat cu asalt şoseaua Kiseleff din Capitală. Alături de militari s-au aflat şi detaşamente ale Jandarmeriei, care au trecut pe sub Arcul de Triumf pentru a pune la punct ultimele detalii ale ceremoniei de duminică.

Timp de câteva ore, bucureştenii curioşi au luat parte la ultimele repetiţii ale detaşamentelor militarilor şi jandarmilor români, care au au mărşălui pe sub Arcul de Triumf. Cu doar două zile înainte de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, pe străzile oraşului au fost scoase tancuri, transportoare şi aruncătoare de rachete, făcându-se repetiţii pentru fastuoasa paradă militară de duminică.

Pentru a se asigura că totul decurge perfect, premierul Victor Ponta şi ministrul apărării Mircea Duşa au luat parte la demonstraţia de pe şoseaua Kiseleff. Aceştia au privit minute bune repetiţiile făcute de militarii români.

2.000 de militari şi 30 de aeronave

Peste 2.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază vor participa la parada militară de duminică. Alături de aceştia vor fi în jur de 140 de militari din mai multe state europene, precum Franţa, Polonia, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

Repetiţii pentru parada militară din Capitală

În timpul paradei dedicate Zilei Naţionale a României, pe sub Arcul de Triumf vor trece peste 200 de mijloace tehnice, în timp ce 35 de aeronave vor survola cerul Capitalei.

Pe 1 Decembrie, de la ora 8.00, în Bucureşti vor fi organizate mai multe ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul eroilor militari români căzuţi la datorie, din faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

De la ora 18.00, militari din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul“ se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional- bulevardul Regina Elisabeta -bulevardul Eroilor Sanitari- şoseaua Cotroceni- bulevardul Iuliu Maniu- bulevardul Vasile Milea- bulevardul Timişoara.

Totodată, reprezentanţi ai Armatei României vor participa la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de defilări, ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori şi solemnităţi de retragere cu torţe în garnizoanele unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

De Ziua Naţională, drapelul va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz. 

Pe aceeaşi temă:

Sute de militari din mai multe state europene vin pe 1 Decembrie la parada militară de la Bucureşti: 25 de avioane vor survola cerul Capitalei. Circulaţia rutieră, paralizată şi astăzi, la repetiţii

FOTO Manifestările pentru Ziua Naţională aduc restricţii de trafic în Capitală. Care sunt străzile pe care nu se circulă

Familia regală va face o plimbare simbolică cu trenul între Gările Sinaia şi de Nord, de Ziua Naţională

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite