Hala Matache nu va mai fi demolată. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu a dat undă verde pentru demolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hala Matache se află într-o stare deplorabilă. FOTO Bogdan Păvăloi
Hala Matache se află într-o stare deplorabilă. FOTO Bogdan Păvăloi

Hala Matache nu va fi demolată pentru moment, deoarece Comisa Naţională de Dezvoltare Teritorială (CNDT) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a refuzat să acorde avizul de demolare, a anunţat, luni, secretarul de stat al MDRT, Marcel Boloş.

Marcel Boloş s-a întâlnit în cursul zilei de luni cu reprezentanţii ONG-urilor din Platforma pentru Bucureşti, iar aceştia şi-au exprimat opiniile legate de anumite proiecte urbanistice care vizează Capitala, printre care şi proiectul de reamenajare a zonei Matache.

În discuţia purtată cu membrii ONG-urilor, secretarul de stat Marcel Boloş a declarat că MDRT va acţiona în conformitate cu prevederile legale, astfel încât interesele cetăţenilor în materie de dezvoltare urbanistică să fie bine reprezentate, informează Mediafax.

De asemenea, Boloş a propus o întâlnire comună a specialiştilor din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Primăria Capitalei, pentru a găsi soluţii viabile prin care Hala Matache să fie integrată în proiectul diametralei Buzeşti – Berzei – Uranus.

„Fac precizarea că ministerul nostru nu a avizat demolarea Halei Matache. Noi am fost de acord cu revizuirea avizului strict în privinţa mutării Halei Matache în condiţiile obţinerii avizului Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, atât la faza de plan urbanistic zonal, cât mai ales la stabilirea soluţiei tehnice specifice adoptate", a declarat Marcel Boloş.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite