Generaţia hi-tech: telefon mobil şi playstation portabil la clasa I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de clasa I din Capitală vin la şcoală dotaţi cu un adevărat arsenal de gadgeturi. Dacă telefon mobil au aproape toţi, mai nou, prichindeii se întrec în playstation portabile (PSP) şi în IPod-uri.

La Şcoala Centrală, una dintre cele mai râvnite instituţii de învăţământ din Capitală, cu greu mai găseşti un elev de clasa I fără telefon mobil de ultimă generaţie. „Vorbesc zilnic la mobilul meu. Mă sună mama în pauze să vadă ce mai fac. Vorbesc cu prietena mea, aşa ca fetele. A costat destul telefonul meu, milioane multe, dar nu ştiu să vă zic cât. Este marca Prada“, a spus Irina, care a împlinit de curând opt anişori.

PSP-ul, pentru jocuri cu arme

Dacă elev de clasa I dotat cu telefon mobil găseşti la tot pasul în şcolile Bucureştiului, mulţi dintre prichindei sunt fani înfocaţi ai PSP-urilor. Aşa că sunt dotaţi cu ele şi la şcoală. „Al meu e cel mai tare. Mi l-a adus Moş Crăciun ca să mă joc pe el «Războiul Clonelor»“, spune Andrei, un alt elev de la Şcoala Centrală din Capitală.

Alexandru Robert are opt ani, a trecut în clasa a II-a, dar ştie să manevreze playstation-ul încă din clasa I. „Îl am de anul trecut. A costat vreo patru milioane. Mi l-au făcut părinţii cadou să mă joc cu el la semi-internat, să nu mă plictisesc. Prefer jocurile cu arme, cu luptători şi melodiile lui Puya“, a spus Alex, posesor al unui PSP marca Sony.

Gadgeturi alese în funcţie de marcă

Nu numai prichindeii de la Şcoala Centrală se întrec în dotări, ci şi cei de la Şcoala nr. 45 „Titu Maiorescu“ de pe Calea Dorobanţilor. Un exemplu este Sergiu, care la vârsta de şapte ani vine la cursuri şi cu telefon mobil şi cu PSP. „Are multe jocuri distractive, ca Spiderman sau Tom şi Jerry. Mi-am dorit mult de tot un PSP ca alţi colegi de-ai mei, iar mama mi l-a făcut cadou de Sărbătorile de iarnă fiindcă am fost cuminte. Telefonul mobil şi PSP-ul sunt mărcile mele preferate: Nokia şi Samsung“, a spus Sergiu.

Vinerea, rezervată PSP-urilor

Învăţătorii le permit copiilor să vină la ei cu telefoane mobile fiindcă mulţi părinţi vor să păstreze legătura cu micuţii. „Telefoanele şi PSP-urile sunt folosite doar în pauze. De obicei, le spun să vină cu PSP-ul vinerea pentru că sunt orele mai lejere“, a explicat învăţătoarea Constanţa Matei de la Şcoala nr. 45.

Şi la Şcoala Centrală micuţii sunt sfătuiţi să vină cu telefoanele mobile mai ales când se apropie weekend-ul şi orele de curs sunt mai relaxante. „Programul şcolar este mai lejer vineri. În pauze se grupează cu toţii în faţa celor care au PSP. Fiecare primeşte câteva minute de joacă. Niciodată însă nu sunt deranjate orele de curs“, a explicat învăţătoarea Liliana Barbu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite