Firea vrea ca linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeraţia pe şoselele din Capitală va creşte în ziua în care elevii se întorc la şcoală FOTO Adevărul
Aglomeraţia pe şoselele din Capitală va creşte în ziua în care elevii se întorc la şcoală FOTO Adevărul

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seara, că o soluţie pentru fluidizarea traficului este ca linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze, în acst sens fiind depus în Parlament un amendament la Codul Rutier.

„Ne dorim ca la 1 februarie, când reîncepe sesiunea parlamentară, să fie adoptat în Parlament un nou regulament în Codul Rutier, un amendament pe care l-am depus, astfel încât linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze. Considerăm că, în momentul în care şi autobuzele vor putea să treacă pe linia de tramvai, acolo unde trama stradală permite, automat va exista o fluenţă mai mare în trafic şi va crea posibilitatea ca şi în Bucureşti să se poată circula civilizat", a spus Gabriela Firea. 

Primul a anunţat, la Antena 3, că duminică seară a convocat Comandamentul de trafic, având în vedere că luni reîncep şcolile, iar aglomeraţia pe şosele va creşte. 

”STB va suplimenta toate mijloacele de transport, atât în Bucureşti, cât şi în judeţul Ilfov. După succesul proiectului pilot 'Autobuzul şcolar', în Sectorul 3, la Şcoala numărul 195, mâine de dimineaţă, elevii a cinci şcoli din Bucureşti, din sectoarele 1 şi 6, vor putea să folosească şi ei Autobuzul Şcolar. Este vorba de 6000 de elevi care vor veni cu acesta la şcoală. Cele două şcoli din Sectorul 1 sunt Herăstrău şi Pia Brădeanu, iar cele din Sectorul 6 sunt Coelgiul Elena Cuza, 279 şi Şcoala gimnazială Sfântul Andrei ”, a mai spus Firea. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite