CNSU nu a validat propunerea INSP privind carantinarea Capitalei. S-a dispus intensificarea controalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) nu a validat propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) privind carantinarea zonei metropolitane Bucureşti. Totodată, s-a dispus intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, analizarea situaţiei epidemiologice din Bucureşti şi judeţul Ilfov şi propunerea de noi măsuri.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Hotărârea numărul 87 privind stabilirea măsurilor necesar a fi implementate la nivelul Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, s-a decis nevalidarea propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la nivelul zonei metropolitane Bucureşti.

"Nu se validează propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la ”nivelul zonei metropolitane Bucureşti", se arată în hotărâre.

De asemenea, s-a dispus intensificarea acţiunilor de control privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi aplicarea măsurilor prevăzute de cadrul normativ în vigoare; analizarea de către Grupul de Suport Tehnico - Ştiinţific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României a situaţiei epidemiologice de la nivelul Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov şi propunerea de noi măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activităţile cu risc ridicat de răspândire a bolii.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat vineri că municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov nu vor fi carantinate, aşa cum a propus Institutul Naţional de Sănătate Publică, precizând, însă, că vor fi întărire măsurile de control şi este posibil să fie luate alte decizii peste cele care există în prezent.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite