Chirurg din Orhei, condamnat pentru malpraxis soldat cu deces

Chirurg din Orhei, condamnat pentru malpraxis soldat cu deces

FOTO simbol

Un chirurg de la Spitalul raional Orhei a fost condamnat de prima instanţă la trei ani închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul unui pacient, transmite IPN.

Pe 13 martie 2015, fără a examina pacientul, medicul i-a prescris preparate care pot genera reacţii alergice. Ca urmare a administrării medicamentelor, în aceeaşi zi, pacientul, în vârstă de 67 de ani, a decedat.

Procurorii au dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale. Ancheta a concluzionat că moartea pacientului a survenit ca rezultat al insuficienţei respiratorii acute, ca urmare a crizei astmului bronşic de care suferea acesta – se spune într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Medicul a fost audiat, dar nu şi-a recunoscut vina. Acesta are 43 de ani şi lucrează de 18 ani la Spitalul raional Orhei.

Sentinţa este cu drept de atac.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: