Vlad Filat a fost desemnat cel mai influent politician moldovean în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat
Premierul Vlad Filat

Conform analistului Anatol Ţăranu, Vlad Filat s-a menţinut pe prima poziţie în clasamentul celor mai influenţi politicieni moldoveni întocmit de centrul Politicon, datorită funcţiei de prim-ministru şi a abilităţilor sale politice.

Premierul Vlad Filat este cel mai influent om politic moldovean în acest an, relevă Info-Prim Neo. Al doilea ca influenţă este ministrul de externe Iurie Leancă, iar pe locul trei se situează primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. Acest clasament a fost întocmit de Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică Politicon, pe baza topurilor lunare organizate de la începutul anului şi până în prezent.

Preşedintele centrului Politicon Anatol Ţăranu a spus pentru sursa citată faptul că Vlad Filat n-a căzut niciodată de pe prima poziţie, parte din pricina poziţiei de prim-ministru, dar şi datorită setului de abilităţi politice pe care le deţine.

Analistul politic mai spune că 2012 a fost un an „limpezirii apelor”. Alianţa de guvernământ a depăşit o criză instituţională de proporţii şi de lungă durată, a fost capabilă să aleagă preşedintele, a fost înlăturat pericolul alegerilor anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite