VIDEO Cine nu o vrea pe Maia Sandu? Filat, Lupu şi Ghimpu evită presa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii AIE 3 şi-au dat mâinile joi, 23 iulie 2015 FOTO Alexandru Tarlev
Liderii AIE 3 şi-au dat mâinile joi, 23 iulie 2015 FOTO Alexandru Tarlev

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană 3 şi-au dat întâlnire şi vineri, la o zi după semnarea Acordului de constituire a alianţei. Aceştia discută la sediul Partidului Democrat, iar subiectul ar fi candidatura PLDM la funcţia de premier, Maia Sandu, dar şi componenţa nominală a viitorului Guvern.

UPDATE 16:01

Discuţiile dintre liderii liderii PLDM, PD şi PL s-au închiat. Deocamdată, jurnaliştii nu cunosc despre ce au discutat cei trei. După două ore de discuţii, delegaţiile PLDM şi PL au ieşit fără a face declaraţii pentru presă. 


Amintim că, în urma negocierilor dintre PLDM, PD şi PL, funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova i-a revenit liberal-democraţilor, iar Maia Sandu a fost propusă de aceştia pentru a conduce viitorul Guvern.

Anunţul a fost făcut, ieri, după aproape trei ore de la semnarea acordului de constituire a AIE 3, dar nu de liberal-democraţi, ci de liderul PD, Marian Lupu. Maia Sandu urma să aibă o discuţie cu reprezentanţii PD, la sediul formaţiunii. Vizita a fost, însă, amânată din motive necunsocute. Mai târziu, liderul PLDM, Vlad Filat, a făcut un anunţ oficial, în acest sens, accentuând că „am convenit că numele candidatului va fi anunţat după ce vom depăşi toate etapele necesare pentru învestirea Guvernului. Din păcate, a fost manifestată un pic de grabă. Nu ştiu dacă intenţionat sau nu”.

În presa de la Chişinău au fost publicate deja mai multe scenarii, inclusiv anumite condiţii pe care le-ar fi înaintat Maia Sandu pentru a accepta funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Cum au fost repartizate ministerele de către PLDM, PD şi PL

Chişinău: a fost formată alianţa de guvernare proeuropeană. Urmează învestirea Guvernului

Cine este Maia Sandu, candidată la funcţia de premier al Republicii Moldova. Consultările finale pentru formarea Guvernului au fost amânate

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite