Socialiştii pregătesc o manifestaţie de protest pentru ziua când va fi votat Guvernul Filip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Socialiştii pregătesc un nou protest. FOTO Alexandru Tarlev
Socialiştii pregătesc un nou protest. FOTO Alexandru Tarlev

Partidul Socialiştilor nu este de acord cu decizia Curţii Constituţionale care a decis că sesizarea PSRM privind constituţionalitatea desemnării premierului este inadmisibilă. Drept urmare, socialiştii au anunţat că vor organiza o acţiune de protest în ziua când premierul desemnat Pavel Filip va cere votul de încredere în Parlament.

Într-o postare scrisă pe Facebook, Igor Dodon, liderul PSRM, spune că protestul nu poate fi evitat. „Vom declara dezacordul nostru faţă de prelungirea acestei guvernări corupte care a capturat statul. Ştim că ni se pregătesc provocări, dar noi oricum vom protesta în ziua tentativei de învestire a Guvernului-marionetă, oricând va fi ea: joi, vineri, sâmbătă. Ziua sau noaptea”, scrie Dodon.

Tot el precizează că protestul va avea loc fără drapele de partid şi fără mesaje electorale.

De asemenea, Dodon acuză ambasadorii şi partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova că închid ochii la corupţia care există în Republica Moldova. „Nuland, Iohannis si toţi democraţii din Bruxelles vor tăcea, deoarece din considerente geopolitice au facut cîrdăşie cu oligarhii împotriva poporului, împotriva cetăţenilor Republicii Moldova. Ei au ales să păstreze statul capturat... la fel ca şi în ultimii 6 ani, din 2009 încoace, călcaţi pe aceeaşi greblă: sînteti gata să închideţi ochii la corupţie, lipsa democraţiei, subjugarea presei, justiţie controlată.., doar din interese geopolitice”, crede Dodon.

Menţionăm că într-un comunicat al socialiştilor Curtea Constituţională este considerată o instituţie de buzunar a Republicii Moldova. „Curtea Constituţională de buzunar a Republicii Moldova a executat din nou comanda politică a stăpânilor săi, refuzând poporului moldovenesc respectarea drepturilor acestora”, scrie în comunicat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite