Silvia Radu refuză să-l accepe pe Igor Gamreţchi înapoi la Primărie: Nu pun în funcţie un om care a recunoscut că a trucat licitaţiile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul interimar de Chişinău, Silvia Radu, anunţă că nu-l va repune în funcţie pe fostul şef al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie Igor Gamreţchi, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, chiar dacă acesta a venit la Primărie miercuri, 28 martie, împreună cu executorul judecătoresc, pentru a obliga primarul interimar să respecte hotărârea CSJ, ce îi permite acestuia să deţină funcţii publice.

„Domnul Gamreţchi continuă circul. Deşi i-am transmis public faptul că penalii nu au ce căuta în Primăria Chişinău, azi a venit cu executorul judecătoresc să îmi pună în vedere să respect hotărârea instanţei care îi dădea dreptul să revină în funcţia de director”, a scris Silvia Radu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ei, „cu penalii şi cu instanţele care vor să repună în funcţie oameni care au fost găsiţi vinovaţi trebuie să te baţi cu toate armele juridice”. 

„I-am transmis executorului că funcţia de Director nu există în structura Primăriei. Funcţia se numeşte „şef de direcţie”. Drept urmare nu am de ce să îl pun pe acest om în acestă funcţie”, a menţionat primarul.

Ea a reamintit că „Gamreţchi a gestionat mulţi ani drumurile publice şi transportul public”. 

„Cu toţii ştim cum au fost administrate aceste domenii. Vedem cum sunt drumurile azi şi cum arată autobuzele. Eu nu pun în funcţie un om care a recunoscut că a trucat licitaţiile publice!”, a subliniat Radu.

Fostul şef al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei municipiului Chişinău, Igor Gamreţchi, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, poate reveni la Primărie, după ce Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a constatat că decizia Curţii de Apel de a-l priva de dreptul de a ocupa funcţii publice este una nefondată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite