PSRM: Igor Dodon este cel mai potrivit candidat pentru funcţia de preşedinte la alegerile din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prioritatea Partidului Socialiştilor pentru anul 2020 este pregătirea pentru alegerile prezidenţiale. Într-o declaraţie emisă după şedinţa Consiliului republican, se menţionează că formaţiunea pledează în continuare pentru alegeri parlamentare directe şi „respinge cu fermitate orice speculaţie cu privire la posibila alegere a preşedintelui ţării de Parlament”, transmite IPN.

Formaţiunea îşi exprimă „încrederea deplină în şeful statului, Igor Dodon, şi îl consideră cel mai potrivit candidat pentru funcţia de preşedinte la alegerile din 2020”.

În declaraţie se mai spune că PSRM a obţinut „rezultate impresionante în cadrul alegerilor parlamentare şi locale generale”. „În 2019, pentru prima dată, un candidat dintr-un partid de centru-stânga a obţinut o victorie decisivă la alegerile pentru funcţia de primar general al capitalei”. Candidaţii PSRM au obţinut victorie în 17 oraşe, inclusiv în şapte centre raionale şi în 190 de sate ale ţării. Reprezentanţii Partidului Socialiştilor conduc 21 de raioane din Republica Moldova.

Consiliul republican al PSRM şi-a reiterat angajamentul faţă de principiile fundamentale, printre care „independenţa şi neutralitatea Republicii Moldova, precum şi afirmarea identităţii moldoveneşti şi crearea unei societăţi multietnice”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite