Postul public de televiziune a lansat un Apel privind protestele PAS şi PPDA: Maia Sandu şi Andrei Năstase au promovat mesaje calomnioase şi agresive

Postul public de televiziune a lansat un Apel privind protestele PAS şi PPDA: Maia Sandu şi Andrei Năstase au promovat mesaje calomnioase şi agresive

FOTO trm.md

Conducerea postului public de televiziune, Moldova 1, a lansat luni, 18 septembrie, un Apel în legătură cu protestele de duminică, prin care îşi exprimă dezacordul faţă de încercarea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) de a discredita şi defăima imaginea televiziunii naţionale prin intermediul unor acţiuni agresive de imixtiune în politica editorială.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Apel se menţionează că echipa postul public de televiziune este ţinta unor acuzaţii nefondate încă de la lansarea protestelor PPDA.

„Lucrurile au recidivat în data de 17 septembrie curent, în cadrul protestului care a avut loc în faţa televiziunii Moldova 1. Liderii PPDA şi PAS au promovat mesaje calomnioase, agresive şi lipsite de bază factologică. Încercările directorului televiziunii de a stabili un dialog cu liderii PAS şi PPDA s-au soldat cu eşec din cauză că liderii protestului nu i-au permis să-şi expună punctul de vedere”, se menţionează în Apel.

De asemenea, în apel se mai spune că protestatarii nu s-au rezumat la vociferarea şi înaintarea revendicărilor, ci au agresat verbal atât conducerea televiziunii, cât şi echipele de filmare care-şi făceau meseria.

„Directorul televiziunii a încercat să prezinte informaţii privind numărul de reportaje şi emisiuni care au reflectat evenimentele generate de PAS şi PPDA, dar, din păcate, niciun argument nu a fost ascultat, liderii PAS şi PPDA etalând un comportament intolerant, agresiv şi neconstructiv”, se subliniază în Apel.

În acest context, Moldova 1 face apel către instituţiile internaţionale şi ONG-urile de media să ia atitudine în legătură cu presiunile asupra postului public de televiziune. 

Menţionăm că astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderii PAS şi PPDA au reiterat că solicită conducerii televiziunii publice Moldova 1 să acorde opoziţiei o oră de emisie pe săptămână. De asemenea, ei au mai afirmat că în cazul în care televiziune publică nu va veni cu un răspuns până vineri sau va veni cu un răspuns negativ, cele două formaţiuni îşi asumă dreptul să reia protestele în ziua de duminică.

Apelul a fost remis următoarelor instituţii:

Delegaţia UE în Republica Moldova;

Ambasada SUA în Republica Moldova;

Ambasada Marii Britanii în Republica Moldova;

Ambasada Germaniei în Republica Moldova;

Ambasada Franţei în Republica Moldova;

Ambasada Suediei în Republica Moldova;

Ambasada României în Republica Moldova;

Ambasada Poloniei în Republica Moldova;

Ambasada Cehiei în Republica Moldova;

Ambasada Estoniei în Republica Moldova;

Ambasada Lituaniei în Republica Moldova;

Ambasada Italiei în Republica Moldova;

Misiunea OSCE în Republica Moldova;

PNUD Moldova;

Consiliul Europei;

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI);

Asociaţia Presei Independente (API);

Consiliul de presă;

Asociaţia presei libere din Moldova (APEL);

Internews;

Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CREDO);

Acces INFO;

Comitetul pentru libertatea presei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările