Monica Macovei: Republica Moldova are nevoie de un guvern stabil şi proeuropean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei. FOTO Arhivă
Monica Macovei. FOTO Arhivă

Declaraţia aparţine europarlamentarului Monica Macovei, preşedintele Delegaţiei la Comisia parlamentara de cooperare UE-Republica Moldova.

„Republica Moldova are nevoie de un guvern credibil, care să o conducă la parafarea în noiembrie curent, la Vilnius, a Acordului de Asociere cu UE, a liberalizării vizelor şi a tratatului de liber schimb, care vor permite intrarea unor produse pe piaţa europeană, fără taxe. De asemenea, acest guvern trebuie să producă rezultate concrete şi vizibile până la alegerile parlamentare din noiembrie 2014“, a mai declarat europarlamentarul într-un comunicat de presă.

Totodată, Monica Macovei este de părere că noul guvern propus de Iurie Leancă trebuie să demonstreze Uniunii Europene ca este un partener de încredere, respectând angajamentele luate. „Eu văd Republica Moldova doar alături de Uniunea Europeană. Votul de mâine, 30 mai, este esenţial, nu trebuie să se rateze şansa integrării europene“, a mai spus Monica Macovei, cu o zi înainte de votarea Guvernului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite