Maia Sandu se bucură că postul Canal 2 renunţă la frecvenţa naţională: „Se sting luminile în televiziunile controlate de sistemul oligarhic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Maia Sandu s-a arătat încântată că postul de televiziune Canal 2 renunţă la frecvenţa naţională în favoarea TVR, subliniind că „se sting luminile în televiziunile controlate de sistemul oligarhic”. Totodată, prim-ministrul anunţat că a primit o scrisoare din partea directorului TVR, prin care acesta solicită Consiliului Audiovizualului o frecvenţă de emisie, care să permită difuzarea postului TVR Moldova pe întreg teritoriul R. Moldova.

„Încet, dar sigur, lucrurile revin la normalitate. Se sting luminile în televiziunile controlate de sistemul oligarhic, după ani de zile în care au slujit intereselor de partid”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu consideră „că toate interferenţele fostelor guvernări în frecvenţa de emisie a TVR au produs o mare nedreptate, atât postului public român de televiziune, cât şi cetăţenilor Republicii Moldova, iar frecvenţa de emisie preluată abuziv trebuie să revină la TVR”.

„E timpul să se facă dreptate şi vom oferi toată susţinerea televiziunii publice din România pentru recuperarea frecvenţei cu acoperire naţională”, a spus premierul.

Potrivit IPN, Telestar Media, deţinătoarea licenţelor de emisie ale posturilor de televiziune Canal 2 şi Canal 3, renunţă la frecvenţa naţională pe care emite Canal 2.

Totodată, îndeamnă Guvernul şi instituţiile responsabile din domeniul audiovizualului să returneze această frecvenţă naţională Societăţii Române de Televiziune, pentru difuzarea în Republica Moldova a TVR Moldova.

Într-un comunicat de presă, Telestar Media menţionează că în ultimul timp se atestă tot mai multe presiuni asupra celor două televiziuni, Canal 2 şi Canal 3, dar şi a celor afiliate din cadrul General Media Group. Numărul atacurilor se înteţeşte, iar caracterul presiunilor este tot mai divers, venind inclusiv din partea unor instituţii de stat. Ţinte devenind atât instituţiile media, cât şi jurnaliştii în particular.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite