Ion Ceban: Guvernarea n-are când lucra, pentru că trebuie să comenteze ce se întâmplă în Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban
Ion Ceban

Primarul Chişinăului nu oboseşte să critice guvernarea. Edilul spune că autorităţile centrale n-au timp să furnizeze cetăţenilor rezultate, pentru că sunt preocupate să critice modul în care este administrat municipiul Chişinău. Edilul s-a arătat supărat de replica mai multor deputaţi PAS care au făcut haz pe reţelele sociale pe seama faptului că doi piloni au căzut pe Viaduct, notează IPN.

Edilul spune că dacă ar fi fost negociat un contract avantajos cu Gazprom şi municipalitatea n-ar fi compensat facturile colosale ale instituţiilor de menire socială din Chişinău, banii economisiţi ar fi fost utilizaţi pentru modernizarea iluminatului public.

Primarul Chişinăului spune că are o comunicare defectuoasă cu autorităţile publice centrale, deşi este gata să se întâlnească cu orice ministru pentru a discuta problemele oraşului. Edilul s-a arătat profund deranjat de criticile guvernării aduse modului în care este administrat oraşul. Ceban spune că pentru a compensa plata facturilor la gaz pentru instituţiile sociale din Chişinău, municipalitatea este nevoită să aloce 335 milioane de lei din buget, bani planificaţi pentru proiectele de modernizare a oraşului.

„Cei de la guvernare văd doar ce se întâmplă în Chişinău. Deputaţii publică pe internet că a căzut un stâlp pe Viaduct. Da, aşa s-a întâmplat pentru că e proastă infrastructura, dar cu aceste 335 de milioane de lei pe care Guvernul nu ni le dă, schimbam până la Anenii Noi tot iluminatul pe LED. Cum poţi să te bucuri că a căzut un stâlp sau a fost inundată o stradă, de unde atât de multă ipocrizie la deputaţi? Ei n-au când lucra. Ei au de furnizat rezultate pe care nu prea le-am văzut, dar au când să comenteze ce se întâmplă în Chişinău”, a spus primarul Ion Ceban în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chişinău.

În contextul prăbuşirii celor doi piloni de pe Viaduct, edilul spune că starea defectuoasă în care se află cele mai aglomerate poduri din Chişinău, dă mari bătăi de cap responsabililor de la primărie. Potrivit primarului, deşi există bani în bugetul municipal pentru reabilitarea acestor poduri, nu există companii dornice să se apuce de lucru.

„Reabilitarea podului Mihai Viteazul a fost licitată deja a 4-a oară. Ce să fac dacă nu participă oamenii la licitaţii? Banii îi avem rezervaţi în buget. Agenţii economici n-au capacităţi, n-au resurse. Deja căutăm parteneri în Ucraina, România, ca să-i invităm să vină, să facă podurile în Republica Moldova. Sunt lucrări de întreţinere curentă şi la podul de la Ismail, şi Grigore Vieru, Mihai Viteazul, Viaduct. Zeci de ani nu s-a făcut nimic, doar s-a distrus infrastructura sau lucrările care au fost făcute sunt de proastă calitate”, a mai spus Ion Ceban.

Din cele 20 de poduri aflate la balanţa municipiului Chişinău, majoritatea se află într-o stare nesatisfăcătoare şi necesită reparaţii. Totuşi, primarul Ion Ceban spune că nu există riscul prăbuşirii vreunui pod din oraş.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite