Investigaţie: Pliantele denigratoare la adresa Maiei Sandu ar avea legătură cu Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii de la anticorupţie.md au publicat luni, 7 noiembrie, o investigaţie în ce priveşte pliantele denigratoare la adresa Maiei Sandu distribuie prin ţară, care conţin informaţii că liderul PAS va realiza Unirea, este sprijinită de comunitatea LGBT şi că va aduce mii de refugiaţi sirieni în Moldova. Reporterii au ajuns la concluzia că cei care au răspândit pliantele au legătură cu socialistul Igor Dodon.

Investigaţia arată că persoanele care s-au ocupat de producerea şi distribuirea pliantelor denigratoare sunt membri ai Uniunii Ofiţerilor din Republica Moldova, care ar avea de mai mulţi ani relaţii strânse cu preşedintele PSRM, politicianul sprijinindu-i şi financiar.

Reporterii Centrului de Investigaţii Jurnalistice au reuşit să afle cine a pus la cale schema şi cum materialele cu pricina ajung la casele oamenilor. Se întâmplă chiar în centrul Chişinăului şi nu departe de sediul central al Ministerului Afacerilor Interne, pe str. Ştefan cel Mare 142, acolo unde, la etajul doi, se află biroul Uniunii Ofiţerilor din Republica Moldova.

În dimineaţa zilei de vineri, 3 noiembrie, o nouă partidă de circa 200.000 de pliante a fost adusă la sediul organizaţiei neguvernamentale. Potrivit surselor CIJ, membrii Uniunii - în mare parte pensionari, dar nu numai - le răspândesc în fiecare sector din Capitală. O altă parte din materiale, tipărite atât în limba română, cât şi în limba rusă, pleacă în raioane, unde Uniunea Ofiţerilor are câte o reprezentanţă. 

Preşedintele Uniunii Ofiţerilor, Victor Gaiciuc, a negat că prin intermediul organizaţiei pe care o conduce s-ar răspândi astfel de pliante. 

La rândul său, Igor Dodon a declarat că nu are vreo legătură cu tipărirea acestor materiale.

Citiţi investigaţia integrală pe anticorupţie.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite