Igor Dodon: Protestul din 26 august este o pregătire pentru campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon consideră că protestul opoziţiei de dreapta, planificat pentru ziua de 26 august, este „o încercare de a încăleca valul înainte de parlamentare” şi este „un protest al forţelor proeuropene împotriva partenerilor săi de coaliţie din ultimii ani”.

„Până la urmă, ei toţi au fost împreună. Şi Maia Sandu, şi Plahotniuc, şi Ghimpu, şi cei care îl susţin pe Andrei Năstase, ei toţi sunt o apă şi un pământ. Ei toţi au fost ultimii nouă ani la guvernare şi oamenii trebuie să înţeleagă acest lucru”, a declarat Igor Dodon vineri, 24 august, într-un interviu pentru Adevărul.

Preşedintele ţării e de părere că responsabili de tot ce s-a întâmplat în ultimii ani se fac „aşa-numitele forţe proeuropene”.

„În ceea ce ţine de preşedintele Dodon, preşedintele Dodon a venit cu o mulţime de iniţiative pe care Guvernul şi Parlamentul le-au blocat”, a spus şeful statului.

Dodon a subliniat că nu este sigur că cei care organizează protestul din 26 august „ştiu până unde vor merge şi ce vor face”.

„Ei haotic organizează. Încearcă să se determine atunci. Agenda nu este clară. Anularea alegerilor în Chişinău? Este un fapt care s-a împlinit deja”, a menţionat Dodon.

Tot în contextul manifestaţiilor stradale, preşedintele a chemat oamenii să protesteze paşnic şi să nu admită destabilizarea situaţiei.

„Dacă se începe destabilizarea situaţiei, pe urmă nu o mai opreşti. Noi avem exemplul Ucrainei”, a mai spus şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite