Ghimpu: Degeaba unii reprezentanţi ai societăţii civile au făcut apel către Blocul ACUM să se unească temporar cu PSRM pentru a-l debarca pe Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, consideră că degeaba unii reprezentanţi ai societăţii civile au făcut apel către Blocul ACUM „să se unească temporar cu PSRM pentru a-l debarca pe Plahotniuc”.

Mihai Ghimpu a dat de înţeles, într-o postare pe Facebook, că scenariul cel mai probabil în situaţia postelectorală de la Chişinău, va fi organizarea alegerilor anticipate în actualele condiţii.

„Cea mai bună dovadă că vor fi alegeri anticipate este alegerea zilei de 24 februarie, dar deocamdată nimeni n-a înţeles de ce anume în această zi au fost numite alegerile parlamentare”, a afirmat Mihai Ghimpu.

Potrivit lui, „Plahotniuc şi Dodon se folosesc de lipsa unei viziuni politice a blocului ACUM şi vor să împace capra cu varza, adică Rusia cu UE şi SUA. Dodon va ieşi curat în faţa Kremlinului din butoiul cu smoală al lui Plahotniuc, pentru că respectă promisiunea de a nu face alianţă cu acesta; iar Plahotniuc va ieşi bun, pentru că demonstrează prin aceasta cetăţenilor RM, UE şi SUA că „Pro Moldova” pentru PD înseamnă direcţia europeană, dar nu direcţia Rusia -Tambov, cum îşi doreşte Dodon”.

„Aşa că degeaba unii reprezentanţi ai societăţii civile au făcut apel către ACUM ori niciodată să se unească temporar cu PSRM pentru a-l debarca pe Plahotniuc şi astfel să „întoarcă ţara înapoi”, a declarat Ghimpu.

Amintim că Grupul civic „Iniţiativa pentru Articolul 2 din Constituţie” a făcut apel către Blocul ACUM şi PSRM să-şi consolideze eforturile pentru a crea o coaliţie antioligarhică în actualul Parlament. Aceasta, pentru a aproba legile necesare şi a crea condiţii pentru a desfăşura alegeri parlamentare anticipate libere şi corecte, în baza sistemului electoral proporţional.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite