Fracţiunea Şor va susţine ridicarea imunităţii deputaţilor Şor şi Tauber

Fracţiunea Şor va susţine ridicarea imunităţii deputaţilor Şor şi Tauber

Marina Tauber şi deputatul fugar Ilan Şor.

Fracţiunea Partidului politic Şor va vota în legislativ pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputaţilor săi Ilan Şor şi Marina Tauber. Despre aceasta a anunţat însăşi parlamentara într-o conferinţă de presă susţinută înaintea şedinţei Comisiei juridică, numiri şi imunităţi, la care urmează să fie examinate cererile procurorului general interimar, Dumitru Robu, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem ferm convinşi că procurorul general interimar execută o comandă politică, care vine direct din culisele actualei puteri. Motivul este simplu şi banal – suntem o forţă politică de opoziţie foarte vocală, iar PAS, în frunte cu Maia Sandu, nu face altceva decât să încerce să ne intimideze şi să ne închidă gura”, a declarat Marina Tauber. Deputata spune că nu are aşteptări prea mari de la dezbaterile din Comisie, deoarece ele au un caracter formal, decizia fiind deja luată. „Fracţiunea Partidului Şor va vota pentru ridicarea imunităţii domnului Ilan Şor şi a mea. Toţi împreuna am luat această decizie şi vom vota cu ambele mâini, pentru că nu ne temem”, a spus Marina Tauber. Deputatul Denis Ulanov a precizat că votul pentru ridicarea imunităţii nu trebuie considerat o recunoaştere a vinei. E vorba de poziţia formaţiunii care pledează pentru renunţarea în general la imunitate parlamentară. Săptămâna trecută, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat ridicarea imunităţii parlamentare a deputaţilor Ilan Şor şi Marina Tauber. În demersuri se invocă articolele „spălarea banilor” şi „escrocherie” din Codul Penal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările