Dodon: Nu văd nicio logică în prelungirea stării de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dodon

Ex-preşedintele Igor Dodon consideră că Parlamentul nu trebuie să accepte propunerea Guvernului privind prelungirea stării de urgenţă în Republica Moldova. Fostul şef de stat sugerează că prin această iniţiativă guvernarea PAS vrea să le îngrădească cetăţenilor dreptul la proteste.

„La această etapă nu văd nicio logică în prelungirea stării de urgenţă. Cred că prelungirea stării de urgenţă are doar un singur scop: să încerce să utilizeze această situaţie de urgenţă pentru a bloca politic orice iniţiativă care ar putea veni din partea opoziţiei. Situaţia de urgenţă permite Guvernului să ia orice decizie şi să se acopere cu starea de urgenţă. Guvernarea înţelege că nemulţumirea cetăţenilor va creşte. Ei vor să instaureze starea de urgenţă pentru a încerca prin metode antidemocratice să blocheze cetăţenii, să-i amendeze, să le interzică dreptul la reuniuni etc”, a spus Dodon în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova.

Premierul Natalia Gavriliţa va cere Parlamentului să prelungească starea de urgenţă. Despre aceasta şefa cabinetului de miniştri a anunţat în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8, transmite IPN.

Potrivit premierului, prelungirea stării de urgenţă va fi cerută în legătură cu faptul că în Ucraina este război şi există riscul de escaladare în vecinătate.

Parlamentul a decis instituirea stării de urgenţă la 24 februarie, pe o perioadă de 60 de zile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite