Dodon, mesaj pentru politicienii care „fac show-uri” pe subiectul noului virus: Sunteţi mai nocivi pentru cetăţeni decât cei infectaţi cu coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Preşedintele Igor Dodon îi îndeamnă pe politicienii care „fac show-uri” pe subiectele ce ţin de coronavirus să înceteze să fie „cinici şi ipocriţi”. Şeful statului îi cheamă pe aceştia să nu-şi facă imagine prin a specula pe seama noului virus.

„Ajutaţi autorităţile cu sfaturi utile, dacă le aveţi. Fiţi solidari cu moldovenii. Nu vă daţi în spectacole pe Facebook. Nu mai jigniţi şi umiliţi cadrele medicale. Medicii riscă cel mai mult acum, împreună cu toţi funcţionarii de stat, iar voi încercaţi să-i umiliţi prin declaraţiile voastre - foşti şefi, foşti miniştri. Printr-o astfel de atitudine, ajungeţi să fiţi mai nocivi pentru cetăţeni decât cei cu coronavirus. Politica nu are ce căuta în această criză. De aceea, domnilor politicieni, vreţi să vă faceţi capital politic, încercaţi să o faceţi pe alte subiecte, nu pe sănătatea cetăţenilor şi pe o criză care nu este doar în Moldova”, a declarat Igor Dodon într-o conferinţă de presă.

Amintim că sâmbătă, 7 martie, a fost confirmat primul caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită din Italia. Pacienta a fost internată la Spitalul Clinic Republican, unde primeşte tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 şi hipertensiune. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite