Dodon anunţă că nu se va conforma legii: Zeci de mii de moldoveni vor ieşi cu panglica Sf. Gheorghe la Marşul Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dodon ziua victoriei

Fostul preşedintele al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu se va conforma legii privind interzicerea simbolurilor care promovează războiul şi acţiunile ce instigă la ură. Printre aceste simboluri se numără şi panglica bicoloră negru-portocaliu, cunoscută drept panglica Sfântului Gheorghe, notează IPN.

Fostul şef al statului spune că şi în acest an Partidul Socialiştilor intenţionează să organizeze tradiţionalele marşuri ale Victoriei, iar participanţii la manifestaţii sunt încurajaţi să poate panglica Sfântului Gheorghe. 

Igor Dodon spune că, dacă oamenilor le vor fi aplicate amenzi pentru nerespectarea legii, vor fi organizate proteste în faţa Guvernului şi Parlamentului.

„Zeci de mii de oameni vor ieşi cu panglica. Eu tot voi ieşi cu panglica pe 9 mai şi-i voi îndemna pe toţi ca a doua zi sau peste o săptămână să luăm chitanţele cu amenzi şi să venim la Parlament şi Guvern. Şi le vom înmâna, inclusiv, doamnei Maia Sandu. Venim în birou şi i le dăm în mână. Nu vă jucaţi cu memoria oamenilor pentru că oamenii nu vă vor ierta asta. Aveţi cu ce vă ocupa, aveţi probleme o mulţime, ocupaţi-vă cu ele. Dar de 9 mai eu sunt ferm convins, pentru că am văzut opinia oamenilor, vom ieşi la marşul Victoriei şi în Chişinău, şi în raioane, vom purta panglica, iar dacă vom fi penalizaţi zeci de mii de oameni, vom merge la Guvern şi le vom înmâna penalitatea”, a mai spus Igor Dodon.

La ultima şedinţă a Parlamentului, deputaţii PAS au făcut modificări la Codul Contravenţional, introducând amenzi pentru răspândirea şi promovarea „simbolurilor şi atributelor care promovează acţiuni de agresiune militară, crime de război şi crime împotriva umanităţii”. 

Nerespectarea interdicţiei prevede amenzi de până la 9.000 de lei pentru persoanele fizice şi de până la 18.000 de lei pentru persoanele juridice. Proiectul de lege urmează să intre în vigoare după votarea în a doua lectură.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite