UPDATE Deputatul Denis Ulanov a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denis Ulanov
Denis Ulanov

Deputatul Partidului Şor Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară luni, 22 martie. Parlamentul i-a ridicat imunitatea acestuia la solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Imediat ce a rămas fără imunitate, deputatul a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru 72 de ore, până la decizia instanţei care se va pronunţa asupra măsurii de arest.

Potrivit Procuraturii Generale, în privinţa lui Denis Ulanov, procurorii au acumulat probe pertinente şi concludente de implicare în frauda bancară, acţiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” şi ”spălării de bani”, ambele infracţiuni săvârşite în proporţii deosebit de mari şi în interesele unei asociaţii criminale.

Ulanov nu-şi recunoaşte vina şi spune că îşi va demonstra nevinovăţia în instanţă.

Tot la şedinţa de luni a Parlamentului a fost ridicată şi imunitatea altui deputat din Partidul Şor, Petru Jardan. Acesta a fost deja reţinut pentru 72 de ore.

În cazul lui Petru Jardan ar fi vorba despre ”abuz de serviciu”, în proporţii deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat şi în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internaţional Chişinău”, aflată în perioada concesionări.

„Odată ce va primi acordul de ridicare a imunităţii parlamentare, Procurorul General va avea încuviinţarea Parlamentului în vederea reţinerii, arestării, percheziţiei şi trimiterii în judecată penală a celor doi deputaţi”, se spune într-un comunicat al Procuraturii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite