Deputat PAS: Aşteptăm acţiuni mai decise din partea a încă 3-4 ministere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabinetul de miniştru FOTO gov.md
Cabinetul de miniştru FOTO gov.md

Remanierile guvernamentale sunt ultima soluţie la care se va recurge dacă lucrurile nu se vor îmbunătăţi în unele ministere. O spune deputatul Adrian Băluţel, potrivit căruia echipa PAS va oferi asistenţă actualilor miniştri, iar dacă schimbările vor întârzia să apară, se va recurge la demiteri, notează IPN.

În acelaşi timp, unii ex-deputaţi spun că jumătate din actuala echipă guvernamentală ar trebui demisă, întrucât nu livrează rezultate.

Vicepreşedintele AUR România, ex-deputatul Valeriu Munteanu, critică strategia de comunicare a Executivului şi o califică drept ineficientă şi deficitară. Potrivit lui Valeriu Munteanu, PAS se confruntă cu o acută criză de profesionişti, iar jumătate din Executiv ar trebui demisă din cauza lipsei de profesionalism.

„Au o problemă de cadre, o deficienţă foarte mare în a selecta oameni care să poată lucra. În plus, există o discrepanţă foarte mare între bucătăria lor internă şi modul în care se comunică. Nimeni nu s-ar fi gândit că PAS va fi o catastrofă la nivelul comunicării. N-am mai întâlnit să fie numit un ministru fără ca să aflăm întâi că altul a fost demis. Cu o astfel de atitudine, PAS va avea în echipă doar oameni de 3 lei, un om serios nici nu va dori să vorbească despre asta. Cu jumătate din miniştrii actuali ar trebui să se despartă, pentru că au greşit adresa, chiar dacă sunt oameni de treabă”, a spus Valeriu Munteanu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

De cealaltă parte, reprezentanţii guvernării spun că există discuţii în privinţa eficienţei a 3-4 ministere. Totuşi, deputatul Adrian Băluţel spune că demiterea miniştrilor va avea loc doar după ce vor fi epuizate toate căile de sprijin a actualilor miniştri.

„Într-un Guvern asumat de un singur partid este normal să aibă loc schimbări de cadre. Oamenii pot fi direcţionaţi către alte oportunităţi profesionale, unde se pot manifesta mai bine. Se aşteaptă acţiuni şi mişcări mai decise din partea a încă 3-4 ministere. Dar nu doar remanierile sunt unica metodă ca lucrurile să se schimbe într-un minister, ci înseamnă că trebuie de oferit mai mult suport unor colegi din ministere. Sunt domenii unde se doreşte o viteză mai mare. Pe aceste domenii, dacă vom epuiza tot arsenalul de suport, asistenţă, evident că vor fi necesare remanierile. Admitem că sub presiunea evenimentelor, s-au admis erori de comunicare, dar nu sunt erori de strategie”, a spus deputatul PAS, Adrian Băluţel.

Recent, deputatul Vladimir Bolea fost numit în funcţia de ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, după ce fostul ministru Viorel Gherciu a fost revocat. Vladimir Bolea a condus anterior comisia parlamentară agricultură şi industrie alimentară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite