Corturi din România pentru protestul lui Usatîi şi Dodon de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corturi Coleman în orăşelul lui Usatîi şi Dodon. FOTO Alexandru Tarlev
Corturi Coleman în orăşelul lui Usatîi şi Dodon. FOTO Alexandru Tarlev

Majoritatea corturilor folosite la protestul lui Renato Usatîi şi Igor Dodon din faţa Parlamentului de la Chişinău cel mai probabil provin din România. Foarte multe corturi sunt produse de firma americană Coleman, ale cărei produse nu sunt distribuite în Republica Moldova, în schimb sunt prezente în magazinele de camping din România.

Ilian Caşu, membru al formaţiunii politice „Partidul Nostru” condus de Renato Usatîi afirmă că în mare parte corturile instalate în faţa Parlamentului şi a Ministerului Agriculturii au fost aduse de susţinătorii partidului şi nu au fost cumpărate colectiv. „Înţeleg ce se ascunde în spatele acestei întrebări. Pot să vă spun că fiecare a adus ce a avut. Chiar şi astăzi au venit doi oameni cu corturi”, spune Ilian Caşu.

Orăşelul corturilor venite din România

Susţinătorii lui Renato Usatîi şi Igor Dodon au instalat două cartiere ale orăşelului de corturi: unul în faţa Parlamentului şi unul în faţa Ministerului Agriculturii din Chişinău, cartiere despărţite doar de bulevardul Ştefan cel Mare.

În ambele tabere ale protestatarilor atrage atenţia majoritatea unor corturi albastru cu verde pe care se distinge cu uşurinţă eticheta roşie care indică marca lor: Coleman. Am verificat magazinele cu produse de camping din Republica Moldova şi am aflat că nu se găsesc aici corturi Coleman. Răspândite printre acestea se găsesc şi câteva corturi Quechua – marcă la fel de imposibil de găsit în dreapta Prutului. Toate corturile instalate în faţa Parlamentului sunt noi-nouţe, ceea ce indică faptul că au fost achiziţionate de curând.

Unde găseşti 200 de corturi noi?

Reprezentanţii mai multor magazine cu produse de camping din Chişinău spun că nu sunt foarte căutate corturile şi nu există cantităţi mari pe stoc. Dacă vrei să cumperi un număr mai mare de corturi pe care magazinele nu îl au în depozit, atunci trebuie să aştepţi aproximativ o lună până acestea vor fi aduse în ţară. Majoritatea corturilor sunt aduse din Europa în funcţie de brand-ul, preţul, diametrul pe care îl vrea cumpărătorul. O comandă de 300 de corturi va ajunge în ţară în aproximativ o lună. Dacă clientul insistă însă, magazinele din Chişinău  promit că pot aduce corturile şi mai repede, dar nu mai devreme de două săptămâni. 

În acelaşi timp, corturile Quechua se găsesc în România în orice magazin Decathlon, iar corturile Coleman pot fi achiziţionate de pe orice magazin online românesc. Preţul unui cort Coleman cumpărat din România variază între 600 şi 700 de lei româneşti – existenţa a circa 200 de astfel de corturi la protestele din Chişinău indicând o investiţie serioasă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite