Consiliul parlamentar pentru Integrare Europeană are o nouă componenţă

Consiliul parlamentar pentru Integrare Europeană are o nouă componenţă

FOTO parlament.md

Consiliul parlamentar pentru Integrare Europeană are o nouă componenţă. Modificările au fost aprobate de Biroul permanent al Parlamentului în şedinţa de miercuri, 7 februarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Consiliului va fi speakerul Andrian Candu, iar vicepreşedinte – vicespeakerul Valeriu Ghileţchi. 

Din componenţa Consiliului fac parte 18 membri,preşedinţii comisiilor şi  reprezentanţi ai fracţiunilor parlamentare, conducerea Comitetului parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE şi ai Delegaţiei Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, precum şi secretarul general al Parlamentului. 

Consiliul pentru Integrare Europeană are drept scop asigurarea unui mecanism de comunicare, coordonare, consultare şi cooperare în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova şi de armonizare a legislaţiei naţionale cu cea comunitară. 

Acesta monitorizează procesul de implementare a Acordului de Asociere Republica Moldova – UE şi asigură implementarea Programului legislativ de realizare a angajamentelor de transpunere asumate în cadrul Acordului de Asociere.

Consiliul parlamentar pentru Integrare Europeană a fost constituit de Parlament în aprilie 2016. Până în prezent, Consiliul a fost condus de fostul vicepreşedinte al Parlamentului Iurie Leancă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările