Sondaj: Moldovenii cred că ţara merge într-o direcţie greşită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldovenii sunt pesimişti cu privire la direcţia în care se îndreaptă ţara. Doar 29% cred că direcţia este una corectă, iar 60% spun că este greşită – arată un sondaj de opinie prezentat astăzi, 7 februarie 2018, transmite IPN.

28% din respondenţi cred că legile în Republica Moldova sunt bune. Cei care au interacţionat cu sistemul judiciar sunt mai pesimişti: doar 20% cred că legile sunt bune, iar 72% spun că ţara merge într-o direcţie greşită.

77% din respondenţi cred că politicienii sunt corupţi. Nu stau cu mult mai bine nici judecătorii (76%), procurorii (74%), poliţiştii (72%), medicii (69%) sau funcţionarii publici (63%). Cât despre profesori, 38% din respondenţi au spus că aceştia sunt corupţi.

Doar 36% dintre respondenţi au fost de acord că moldovenii sunt egali în faţa legii, iar 62% sunt de părerea opusă.

La capitolul încrederea în instituţii, cel mai bine stă biserica, care se bucură de încrederea a 70% din respondenţi. 34% din respondenţi au încredere în mass-media, 16% – în justiţie. Iar în Parlament şi în Guvern au încredere 14% din respondenţi. Dintre respondenţii care au avut treabă cu justiţia din Moldova, doar 8% au încredere în Guvern şi doar 7% în Parlament.

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting în cadrul proiectului „Sporirea Eficienţei, Responsabilităţii şi Transparenţei Instanţelor Judecătoreşti din Moldova”, finanţat de UE şi implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite