Completări propuse în Programul de dobândire a cetăţeniei Moldovei prin investiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul de dobândire a cetăţeniei Republicii Moldova prin investiţie, aprobat în 2017, va fi ajustat potrivit modificărilor şi completărilor propuse de Ministerul Economiei şi Infrastructurii în mai multe decizii ale executivului, transmite IPN.

Modificările şi completările propuse stabilesc criteriile detaliate de eligibilitate a solicitanţilor la program, numărul exact de acte ce urmează să fie depuse şi taxele care vor fi plătite.

Astfel, solicitanţii vor plăti o taxă de 100 de mii de euro în Fondul Naţional pentru Dezvoltare Durabilă. Totodată, pentru fiecare membru al familiei se va achita o taxă de 15 mii de euro. Dacă solicitantul are o familie alcătuită din cinci persoane, taxa pentru întreaga familie va fi de 155 de mii de euro.

Nivelul minim al investiţiei în cel puţin unul dintre domeniile de dezvoltare strategică a Republicii Moldova, pe care o va acoperi solicitantul cetăţeniei, a fost stabilit în sumă de 250 de mii de euro. Autorităţile au prevăzut posibilitatea angajării unor companii de evaluare care vor examina dacă solicitantul cetăţeniei respectă cerinţele stabilite.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite