Cine sunt deputaţii Partidului Şor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber si Ilan Sor partidulsor.md

După alegerile din 24 februarie, conform rezultatelor preliminare prezentate de CEC, Partidul Politic Şor, a obţinut şapte de mandate de deputat, dintre care două în circumscripţiile uninominale. Printre cei care au acces în Parlament se numără liderul formaţiunii, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în calitate de fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, transmite IPN.

Partidul Politic Şor a învins la Orhei – Ilan Şor (18), iar Marina Tauber în circumscripţia nr. 19 Orhei, Rezina, Criuleni, Dubăsari. Ambii candidaţi au fost şi cap de listă, pe locul întâi şi, respectiv doi.

Conform listei de partid, mandatul de deputat îi revine lui Petru Jardan, directorul general al companiei ,,Avia –Invest”, care administrează Aeroportul Internaţional Chişinău, dar şi secretarului general al partidului, Maria Albot. De asemenea, conform listei, mandatul de parlamentar îi revine avocatului lui Ilan Şor, Denis Ulanov, viceprimarului de Orhei Reghina Apostolova, candidată la şefia capitalei, exclusă din cursă, precum şi lui Vadim Fotescu, jurist de meserie.

Conform rezultatelor preliminare, după prelucrarea a 100% din procesele-verbale, Partidul Socialiştilor a obţinut 35 de mandate de deputat, 17 dintre care în circumscripţii uninominale, iar Partidul Democrat a obţinut 30 de mandate, 17 dintre care în uninominale. Blocul electoral ACUM a câştigat 26 de mandate, 12 dintre care în circumscripţii uninominale, iar Partidul Şor – şapte, două dintre care în uninominale.

La alegerile parlamentare din 24 februarie, au participat 1.453.013 de alegători, ceea ce reprezintă 49,22% din numărul total de alegători înscrişi pe listele electorale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite