Chiril Gaburici a început consultările la Academia de Ştiinţă în limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri, Chiril Gaburici, a plecat de la compania azeră la sfârşitul anului trecut FOTO: infocity.az
Omul de afaceri, Chiril Gaburici, a plecat de la compania azeră la sfârşitul anului trecut FOTO: infocity.az

Candidatul la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a început în această dimineaţă consultările privind programul de guvernare şi componenţa executivului. Prima întâlnire a avut loc la la Academia de Ştiinţe a Moldovei, transmite IPN.

„Au fost discuţii bune şi interesante din diferite domenii. Sunt chestii care pot fi făcute imediat, iar altele – pe parcurs. Este susţinută ideea de a schimba Codul muncii”, a declarat Chiril Gaburici. El a precizat că a discutat cu academicienii în limba română.

La rândul său, preşedintele AŞM, Gheorghe Duca, l-a completat: „În toate domeniile oamenii de ştiinţă pot fi consultaţi”.

Chiril Gaburici a fost însoţit de vicepreşedinţii PLDM, Liliana Palihovici şi Vadim Pistrinciuc. El a fost desemnat în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru la propunerea PLDM, prin decret prezidenţial, sâmbătă, 14 februarie.  Conform Constituţiei, Chiril Gaburici are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului. În cadrul consultărilor purtate de şeful statului cu fracţiunile parlamentare, Chiril Gaburici a fost propus la funcţia de prim-ministru de către PLDM.

Aceasta este a doua tentativă de învestire a Guvernului, după ce joi, 12 februarie, programul şi Cabinetul de miniştri propus de Iurie Leancă nu a acumulat numărul necesar de voturi. Chiril Gaburici a condus din 2008 până în 2012 compania Moldcell şi apoi compania-soră din Azerbaidjan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite