Aurescu: Este nevoie rapid de un guvern pro-european la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Aurescu a efectuat o vizită în Republica Moldova. FOTO Adevărul
Bogdan Aurescu a efectuat o vizită în Republica Moldova. FOTO Adevărul

Ministrul Bogdan Aurescu a precizat că este esenţială formarea rapidă a noului Guvern la Chişinău, pe baza opţiunii pro-europene a electoratului moldovean, subliniind importanţa asigurării unei stabilităţi politice necesare pentru avansarea pe calea reformelor şi integrării europene.

În cadrul unei întâlniri cu preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a evocat "ritmul intens" atins în dialogul politic bilateral, care a permis înregistrarea de progrese, de o manieră vizibilă şi constantă, pe principalele proiecte comune aflate în derulare, informează un comunicat al MAE.

Aurescu a semnalat necesitatea păstrării pe mai departe a acestei dinamici pozitive, astfel încât iniţiativele de cooperare în curs să fie materializate în termen, în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova. „În acest context, devine esenţială formarea rapidă a noului Guvern, pe baza opţiunii pro-europene a electoratului din Republica Moldova, Guvern care să fie în măsură să continue în mod energic agenda bilaterală de cooperare”, a declarat Aurescu.

Totodată, şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa asigurării stabilităţii politice în Republica Moldova, „ca premisă esenţială a avansării pe calea reformelor şi a integrării europene, a consolidării statului de drept şi dezvoltării economice de ansamblu", precizează comunicatul citat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite