Armand Goşu: Cu Marian Lupu în turul doi, deja se pare că nu mai există intrigă, pentru că şi Lupu, şi Dodon sunt acelaşi profil, ambii foşti comunişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoricul român şi specialistul în problemele spaţiului post-sovietic Armand Goşu e de părere că prezenţa la urnele de vot la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova ar putea să fie scăzută dacă în turul doi ar ajunge Marian Lupu şi Igor Dodon, pe motiv că va dispărea intriga, ambii fiind foşti comunişti, dar există şi suspiciunea că ambii sunt candidaţii lui Plahotniuc.

„Cu Marian Lupu în turul doi, deja se pare că nu mai are intrigă turul al doilea pentru că şi Marian Lupu, şi Dodon sunt acelaşi profil, ambii foşti comunişti, ambii crescuţi politic sub pulpana domnului Voronin. E greu de crezut că ei vor reuşi să transmită vreo emoţie electoratului care va ieşi la vot pro-Vest, pro-Est, pro-Plahotniuc, anti-Plahotniuc. Şi mai există această percepţie că şi Lupu, şi Dodon sunt candidaţii lui Plahotniuc”, menţionează istoricul.

În opinia sa, faptul că în al 11-lea ceas a fost înaintat drept candidat unic Maia Sandu, aceasta este o mare şansă pentru forţele democratice. El afirmă că Sandu are cele mai mari şanse să intre în turul doi împreună cu Dodon. 

„După turul întâi, sigur, va trebui, şi din punct de vedere al tacticilor electorale, să mai aducă nişte îmbunătăţiri. Finala cu Dodon va fi grea, va fi foarte complicată, iar cine se aşteaptă că în spatele Maiei Sandu se vor aduna toate forţele politice pro-Vest, pro-români, pro-democratice şi nu ştiu cum, e uşor naiv”, a subliniat Goşu.

Armand Goşu a făcut aceste afirmaţii într-un interviu oferit pentru Europa Liberă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite