S-au scumpit carburanţii în Republica Moldova

S-au scumpit carburanţii în Republica Moldova

După aproximativ trei săptămâni, carburanţii se scumpesc din nou. La mai multe staţii PECO, preţurile la benzină, motorină şi gaz s-au majorat cu 55-75 de bani, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Odată cu afişarea preţurilor noi, benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 18,60 lei, în comparaţie cu 18,05 lei. Un litru de motorină costă 16,20 lei, comparativ cu 15,45 lei. Preţul gazului lichefiat constituie 11,32 lei, în comparaţie cu 10,62 lei.

Scumpirile la carburanţi au începutul la mijlocul lunii decembrie şi au continuat în ianuarie. În februarie, staţiile PECO, de cel puţin trei ori, au afişat preţuri majorare.

Din martie 2019, petroliştii stabilesc de sine stătător preţurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, fără să depăşească rata de rentabilitate anuală de 10%.

Subiectul majorării preţurilor la carburanţi a fost discutat la penultima şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate. Preşedintele Maia Sandu a precizat că soluţia pentru scumpirile consecutive, care se presupune că sunt acţiuni concertate, ar fi revenirea la preţurile plafon pentru combustibil. Ulterior, în Parlament au fost înregistrate modificări legislative în acest sens, dar care încă nu au fost examinate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările