PDM, PSRM şi PLDM, despre privatizarea companii de stat Air Moldova

PDM, PSRM şi PLDM, despre
privatizarea companii de stat Air Moldova

FOTO Arhivă

Afacerea privind privatizarea companiei de stat Air Moldova este una foarte dubioasă. Proprietarii reali, care au preluat compania, sunt din rândurile actualei guvernări şi această companie ar putea să nu fie ultima privatizată în condiţii suspecte. De aceste păreri sunt deputaţi ai Partidului Socialiştilor şi Partidului Liberal Democrat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Partidului Democrat, însă, susţin că cedarea companiei a fost dictată de datoriile pe care aceasta le-a acumulat într-un timp relativ scurt. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune ProTV Chişinău, transmite IPN.
 
Vicepreşedintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, susţine că despre privatizarea companiei Air Moldova se vorbeşte din anul 2008. Potrivit lui, necesitatea cedării companiei de stat a fost dictată de datoriile pe care le-a acumulat într-o perioadă relativ scurtă de timp. „Fiind o campanie de stat şi fiind în pragul sezonului de iarna, sezon în care încasările scad serios de tot, sezon în care facturile de vară te ajung, există un risc foarte mare ca să se renunţe la prestarea anumitor servicii, astfel compania să ajungă în incapacitate totală de plată”, susţine democratul.
 
Referitor la datoriile acumulate pe conturile companiei Air Moldova, Vladimir Cebotari consideră că de vină a fost politica defectuoasă de deschidere a curselor. Despre noii proprietari, vicepreşedintele PDM spune că deţinător majoritar este compania românească Blue Air, care deţine 49% din acţiuni, iar cei doi cetăţeni moldoveni separat au câte o cotă mai mică.
 
Deputatul socialist Vladimir Ţurcanu spune că această afacere de privatizare a companiei Air Moldova este una dubioasă. Parlamentarul este convins că proprietarii reali ai companiei acum nu sunt cei care au fost prezentaţi în spaţiul public. „Sunt ai noştri, cei de aici, din Moldova, proprietari reali. Sunt cei care au pornit acest proces. Eu cred că noi trebuie să căutăm în rândurile celor care sunt astăzi la guvernare, nu altceva”, a afirmat deputatul. Potrivit lui, faptul că Parlamentul a respins solicitarea deputaţilor socialişti să fie pornite audieri pe subiectul privatizării, este încă o probă a faptului că adevărul este ascuns în guvernare.
 
Deputatul liberal democrat Grigore Cobzac consideră că niciun investitor serios nu va veni în Republica Moldova atât timp cât instituţiile statului, îndeosebi cele din justiţie, nu sunt funcţionale. „Noi suntem martori la privatizarea Air Moldova şi afirmăm cu toţii că este o chestiune foarte urât mirositoare, dar staţi puţin, eu cred că cel mai rău ne aşteaptă înainte dacă ăştia rămân la guvernare. Vine Moldtelecom-ul, vin şi celelalte întreprinderi”, a spus Grigore Cobzac.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările