Impactul conflictului de la Moldova Agroindbank. Nu mai este cea mai profitabilă bancă moldovenească

Impactul conflictului de la Moldova Agroindbank. Nu mai este cea mai profitabilă bancă moldovenească

În prima jumătate a anului profitul băncilor moldoveneşti a scăzut cu circa 107 milioane de lei

În prima jumătate a anului 2013 cel mai mare profit din sistemul bancar moldovenesc l-a înregistrat Moldindconbank, circa 133 de milioane de lei, arată un raport al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM).

Ştiri pe aceeaşi temă

În şase luni ale anului 2013, cele 14 instituţii financiare din Republica Moldova au obţinut un profit total de 488,8 de milioane de lei, în scădere cu peste 100 de milioane de lei comparativ cu rezultatul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Datele BNM relevă că cele mai mari profituri în prima jumătate a anului le-au înregistrat Moldindconbank - circa 133 de milioane de lei (în creştere cu 25 de milioane), Moldova Agroindbank - circa 128,5 milioane de lei (în scădere cu 29 de milioane de lei) şi Victoriabank - circa 107 de milioane de lei (în scădere cu 16 milioane de lei).

Banca de Economii, singura instituţie cu capital majoritar de stat a avut în primele şase luni un profit de 17,2 milioane de lei, cu trei milioane de lei mai mult ca în prima jumătate a anului 2012.

În schimb a cincea ca mărime instituţie financiară din ţară Eximbank a raportat pierderi de 26 de milioane de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările